• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Vodimo vas u obilazak Diorovog carstva: Jedinstveno putovanje kroz vreme

Vreme čitanja: oko 1 min.

Tik uz jedinstveni objekat na slavnoj pariskoj adresi na aveniji Montaigne, gde je i započela priča o ovom slavnom brendu, nalazi se "La Galerie Dior" koja odaje počast svom tvorcu i modnom vizionaru kakav je bio Kristijan Dior

  • 0
Diorova galerija Foto: Sara Jankovski

Bez obzira na to da li ste ljubitelj visoke mode ili jednostavno poklonik umetnosti, topla je preporuka da, ukoliko vas put navede u Pariz, posetite "La Galerie Dior". Otvorena u martu 2022. godine, ova svojevrsna galerija je ne samo omaž slavnoj modnoj kući, njenom tvorcu i njegovim naslednicima, već je i prava oda kreativnosti i modi.

"La Galerie Dior" nalazi se tačno tamo gde je Kristijan Dior davne 1946. započeo da svojim kreacijama očarava svet i možda je najatraktivniji deo jedinstvenog renoviranog prostora koji čine još i veliki prodajni objekat, ateljei i saloni, restoran, poslastičarnica i vrt. Kada zakoračite kroz njena vrata, na prvi pogled je jasno da vas očekuje putovanje kroz modnu istoriju, ali i život, nasleđe i viziju samog Kristijana Diora.

Na dve hiljade kvadrata, tri sprata i kroz 13 tematski osmišljenih prostorija, posetioci su u prilici da vide brojne eksponate u vidu proslavljenih kreacija visoke mode, kultnih modela, asesoara ali i arhivske građe do sada skrivene od očiju javnosti.

Diorova galerija Foto: Sara Jankovski

Posebno atraktivna je i rekonstrucija radne sobe slavnog kreatora koji je zbog prerane smrti na čelu svoje modne kuće bio samo deset godina. Postavka ne zaobilazi ni kreacije i rad njegovih naslednika na mestu kreativnog direktora Diora: Iv Sen Lorana, Marka Boana, Đanfranka Ferea, Džona Galija, Rafa Simonsa I Marije Gracije Kjuri. Za modne kreatore sam Dior je govorio da su na neki način gospodari snova. To, čini se, nigde nije očiglednije nego unutar same La Galerie Dior.

Zavirite u očaravajući svet visoke mode kroz našu galeriju slika:

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Dve modne revije inspirisane nasleđem Jelene Savojske u Italijanskoj ambasadi

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Moda i lepota