• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Doživite sa nama jedinstvenu izložbu kreatora Dolce & Gabbana: Od srca do ruku

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ova multimedijalna postavka očekivano kreće od lombardijske prestonice, grada u kome su dva slavna kreatora izgradila ime i podigla brend do najviših modnih visina

  • 0
Izložba Dolce&Gabbana, Milano, moda Foto: Jelena Milošević

Ako će Milano ovog leta da bude deo vašeg itinerara, imaćete neponovljivu priliku da pogledate izložbu pod nazivom „Od srca do ruku“ (Dal cuore alle mani: Dolce&Gabbana),  koja obećava jedinstveno putovanje kroz kreativni svet ovog slavnog modnog dvojca.

Izložba je otvorena 6. aprila gala svečanošću kojoj su prisustvovale brojne slavne ličnosti. Domeniko Dolče i Stefano Gabana su se za tu priliku okružili brojnim zvezdama koje su verno pratile njihov put kroz modnu industriju – od Šer, preko glumica Helen Miren i Demi Mur, pa do Naomi Kembel.

Za Domenika i Stefana, kako kažu, „Od srca do ruku“ nije samo izložba, već prava oda italijanskoj kulturi koja je oduvek bila njihova glavna inspiracija.

Kroz deset raskošnih sala milanske Kraljevske palate (Palazzo Reale) u kojoj je izložba postavljena, posetioci su u prilici da se kroz različite umetničke i kreativne forme upoznaju sa svetom i stilom dizajnera i brenda koji proslavlja svoj 40. rođendan.

Kako i sam naslov izložbe sugeriše, kao i u svakoj kreativnoj industriji, i u modi sve počinje od srca, ideje i genijalnosti autora, ali tek kada prođe kroz ruke dobija formu.

Zato je poseban naglasak stavljen na vrednost ručnog rada (fatto a mano) pa će svakog petka jedna sala ugostiti krojače i zanatlije koji će pred okupljenima pružiti uvid u tajne kreiranja visoke mode, krojačkog i juvelirskog zanata.

Izložba „Od srca do ruku“, čiji je kurator profesorka istorije mode i autorka Florence Muller, neće se zaustaviti u Milanu. Već početkom avgusta kreće na internacionalnu turu ka najvažnijim svetskim modnim centrima.

Pogledajte galeriju i doživite atmosferu ove multimedijalne postavke.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Bata Spasojević obeležava 30 godina karijere

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Moda i lepota