• 0

Vreme čitanja: oko 3 min.

Bondove devojke: Od Ursule Anders do Hale Beri, svaka nas je šarmirala na svoj način

B. P.

Vreme čitanja: oko 3 min.

One su bile simbol lepote u vreme kada su dobile ovu decenijama poznatu "titulu"

  • 0
Bondove devojke Foto-kolaž: Shutterstock, Profimedia

Čak i ako niste ljubitelj filmova o Džejms Bondu, sigurno ste zapazili da je gotovo u svakom njegovom filmu, osim što dolazi do promene glumaca, tako i svaki put neka nova glumica "iskoči" u prvi plan.

Uvek su to lepe, zgodne, šarmantne dame, a u nastavku smo odabrali neke od njih, one koje su ostavile najveći utisak. U tekstu se nalazi i anketa pa možete i glasati za onu koja se vama najviše dopada.

Ursula Anders

Svakako najprepoznatljivija Bond devojka i prva koja je ponela tu "titulu". Igrala je Hani Rajder u delu iz 1962. godine, a publiku je posebno zasenila kada je izlazila iz mora u belom bikiniju sa velikim lovačkim nožem.

Danijela Bjanči

Ova glumica je igrala Tatjanu Romanovu u filmu "Iz Rusije s ljubavlju" (1963). Ona je radila za sovjetsku ambasadu u Istanbulu i bila je primorana da zavede Džejmsa Bonda i da ga "nesvesno" odvede u smrt.

Nađa Regin

I jedna srpkinja je našla svoje mesto među devojkama koje su igrale u ovom serijalu, piše "007james". Ona je igrala Bonitu u filmu iz 1964. godine "Goldfinger". Ona je zavodila Džejmsa Bonda dok je on bio u toku neke od operacija plastičnim eksplozivom, pa se na kraju okupao sa Bonitom.

Goldfinger , Sean Connery Šon Koneri Nadja Regin Nađa Scena iz „Goldfingera”. Foto: Profimedia/Eon Productions/AFP

Klaudin Oger

Igrala je devojku po imenu Domino Derval koja je bila ljubavnica jednog agenta, Emilija Larga. Bond otkriva da je upravo on ubio njenog brata i da bi to mogla da bude informacija koju bi mogao da iskoristi u svoju korist. Na kraju je uspeo da je ubedi da kuju zaveru protiv Larga.

Mie Hama

Ova japanska glumica je bila nindža koja je radila za šefa japanske tajne službe Tajgera Tanakua. Bond je bio podvrgnut operaciji kako bi se prerušio u japanskog ribara i stupa u lažni brak sa Kisi Suzuki, kako se zove ova glumica u filmu iz 1967. godine.

Koja Bondova devojka vam se najviše dopada?

Glasajte

Karin Dor

Lepa glumica je igrala Helgu Brandt, koja se pretvarala da se zaljubila u Bonda i prešla "na njegovu stranu" ali samo kako bi uspela da ga ubije sutradan. Zbog neuspeha, ona gubi život u filmu "Živiš samo dvaput" iz 1967. godine.

Brit Ekland

Ona je igrala u filmu iz davne 1974. godine, osobu po imenu Meri Gudnajt koja je bila Bondova pomoćnica. Naime, pomaže mu da locira gospođicu Andres i toj potrazi oni zavrpavaju zajedno u krevetu. Ona na kraju biva oteta, ali je Bond spašava.

Britt Ekland Brit Ekland; Foto: Everett Collection / Everett / Profimedia

Olga Bisera

Još jedna devojka sa naših prostora, tačnije iz Bosne i Hercegovine. Ona je igrala Feliku, devojku koja je radila za dilera na crnom tržištu koji je prodavao mikrofilmove sistema za praćenje podmornica. Dobila je instrukcije da zabavi Bonda, pa da ga se otarasi ali se u međuvremenu on njoj dopao.

Teri Hačer

Zvezda serije "Očajne domaćice" bila je deo filma iz 1997. godine kada je igrala Paris Karver, odnosno bivšu Bondovu ljubavnicu ali i suprugu medijskog mogula. Kada on bude osumnjičen za teroristu, Bond će biti poslat da zavede Paris kako bi došao do potrebnih informacija.

Denis Ričards

Lepa plavuša igrala je u filmu iz 1999. godine doktorku Krismas Džons. Ona je zapravo nuklearni fizičar koja je radila za međunarodnu agenciju koja je povukla nuklearno oružje iz doba Sovjetskog Saveza. Bond je njoj pomogao da pobegne od eksplozije, takođe joj je pomogao da istraže bombu koja putuje duž naftovoda.

Deniz Ričards Foto: Shutterstock

Hale Beri

Pre 22 godine, lepa Hale je bila deo filma "Umri drugi dan", a predstavljao je i ujedno godišnjicu od emitovanja prvog filma. Naime, Hale je u ovom ostvarenju igrala Jink, koja je poput Ursule izašla iz mora u bikiniju i mnoge je podsetila na ovu prvuulogu Bondovih devojaka.

Olga Kirilenko

Ruskinja je igrala Kamilu Montes koja je zapravo bila bolivijski agent čiju je porodicu ubio general Medrano. U filmu "Kvant utehe" iz 2008. godine, ona je spavala sa njegovim pomoćnikom kako bi uspela da otkrije planove koje ima Medrano. Ujedno se udružila sa Bondom kako bi ga ubila.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: 12 najlepših i najpoželjnijih Bond devojaka ikada: Za jednu se svi slažu da je najvrelija od svih

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Moda i lepota