• 2

Vreme čitanja: oko 2 min.

Hajdi Klum potpuno naga na Instagramu: Sloboda ili hiperseksualnost koja je prisutna i kod Britni Spirs?

Vreme čitanja: oko 2 min.

Gde se završava liberalnost, a gde počinje granica lošeg ukusa?

  • 2
Hajdi Klum Foto: PLANET PHOTOS / Planet / Profimedia

Hajdi Klum proslavila je 51. rođendan ovih dana, u krugu porodice i prijatelja, u kućnom ambijentu, kraj bazena. I sve bi to delovalo potpuno uobičajeno da smo svedočili proslavi u kupaćim kostimima. Međutim, Hajdi je odlučila da nas "počasti" selfijem na kojem je pozirala potpuno naga. Prekrivši bujne grudi rukom, ostavila je vrlo malo mašti njenih obožavatelja.

Iako je Hajdi oduvek bila otvorena po pitanju prikazivanja svojih oblina, a i kreativna u modnim izborima koji su iste naglašavali, ovo je svakako jedan iskorak koji je naišao na podeljena mišljenja. Posebno, jer u isto vreme svedočimo kolektivnoj društvenoj osudi Britni Spirs, kao i zabrinutosti za pevačicino mentalno zdravlje.

Psiholozi upozoravaju da je preterano eksponiranje svog tela, kako u javnosti, tako i na društvenim mrežama znak niskog samopouzdanja, potreba za nezdravom validacijom, a u nekim slučajevima i simptom poremećaja zvanog hiperseksualnost.

Hajdi je svoja vatrena izdanja uvek branila stavom da voli da bude ženstvena i da oni kojima se to ne sviđa - ne moraju da je prate, ali ona želi da ostane autentična.


Nameće se pitanje da li je u pitanju autentičnost, sloboda ili potreba za pažnjom? Ako je tako, zbog čega bi neko sa zavidnom karijerom, ostvarena supruga i majka, neko čijem smo se telu divili bezbroj puta kako na pisti, tako i na crvenom tepihu, imao potrebu za ovakvom vrstom eksponiranja koje nije dostojno njenog imena?

Ili smo svi mi ipak zaglavljeni u konzervatizmu? Gde se završava liberalnost, a gde počinje granica lošeg ukusa?

Ukoliko uzmemo u obzir činjenicu da sa razlogom postoje nudističke plaže, televizijski program koji se prikazuje posle ponoći, pa i oznake koji portali moraju da koriste kada objavljuju eksplicitne sadržaje, da li je onda ovo zloupotreba društvenih mreža? Hajdi ne može da selektuje da njene storije gledaju samo oni stariji od osamnaest. 

I slažem se da je svako odgovoran za vaspitanje sopstvenog deteta, ali postoji i nešto što se zove društvena odgovornost koja je dodatno pojačana kada ste javna ličnost sa visokim stepenom influensa.

Što znači da ukoliko devojčica od četrnaest godina, koja posmatra Hajdi kao svog idola, svedoči takvom sadržaju - može da poistoveti njene vrednosti sa svojim. Osim što ona nije Hajdi Klum i za nju svet, u ovom slučaju njena okolina, neće imati razumevanja.

Ne želim da budem pogrešno shvaćena, prva sam oduvek stajala za slobodu ženskog tela i odbacivanja brushaltera kao društvene obaveze, ali ne mogu da se otrgnem utisku da su društvene mreže previše zašle kako u naša dvorišta, tako i u naše spavaće sobe, i da više ništa, ama baš ništa nije privatno.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Dekolte Hajdi Klum na dodeli Gremija je najvrelija tema u svetu šoubiznisa: Te grudi su savršene

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Moda i lepota

Komentari

  • zagor

    5. jun 2024. | 17:19

    Žena se lepo slikala, a vi tu sad zamagljujete, mislim stvarno nije u redu

    Podelite komentar

  • Перагеније

    5. jun 2024. | 19:03

    Сил је то потрошио на време...

    Podelite komentar