• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Kako se šminkati po velikim vrućinama: Šminkerka Lidija upozorava na jedan detalj

Vreme čitanja: oko 2 min.

Važno je da znamo da naša koža ovih dana teže diše

  • 0
Žena, šminkanje, šminka Foto:Shutterstock

Tropske vrućine sa kojima se suočavamo poslednjih dana nesumnjivo utiču na naš izgled. Prekomerno se znojimo, šminka i frizura kod kuće podešene tokom dana uveliko promene svoju formu. Kako se šminkati i da li uopšte nanositi nešto na lice tokom vrelina pitali smo Lidiju Nikolić, profesionalnu šminkerku.

Pre svega, Lidija napominje da je hidratacija kože ključena i da ne treba da je zaboravimo ni u letnjim danima. Pod time podrazumeva i spoljašnju i unutrašnju hidrataciju. Poželjno je, ako može, da koža tokom vrelih dana bude što manje opterećena, uz podrazumevanu SPF zaštitu.

- Ukoliko možete, poželjno je da čak i ne nanostite nikakve podloge, pudere i BB kreme nego samo da korektorom sakrijete sve što je potrebno sakriti od nepravilnossti. I nikako ne trljajte lice ako se znojite nego samo tapkajte mamaramicom da pokupite višak znoja - kaže Lidija.

Šta ako imamo posebnu priliku?

Sa potpunim razumevanjem za prilike koje traže šminku i tokom letnjeg dana, Lidija ima savet za dame kako da im šminka izdrži i na visokim temperaturama.

Šminka Foto: Shutterstock

- Ključ za ten je u hidrataciji, da koža bude hidrirana i iznutra i spolja da lepše prima proizvode i da ih manje "jede". Najbolja stvar koju leti možete da imate sa sobom i dok se šminkate i u toku dana je termalna voda ili aktivni kiseonik ili fiksator za šminku da biste ih prskali s vremena na vreme da osvežite šminku - kaže Lidija i dodaje da se podloga stavlja u tankom sloju, utapkava se sunđerčićem, potom se dodaje korektor ili još jedan sloj naknadno.

- Između svakog sloja šminke stavljajte fiksator i sačekajte da se osuši. Vodootporna maskara i vodootporni proizvod za obrve su obavezni, a da senke duže traju, probajte prajmer za senke, puno znači - kaže naša sagovornica i savetuje da uvek sa sobom neku maramicu koja će ti skupljati znoj ako se znojite po licu.

Na Lidijinom Instagram nalogu masterpiecemakeup.lidija možete pronaći još mnogo korisnih saveta.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Probali smo venčanicu sa Temu-a za 2.700 dinara: Možemo li izgledati skupo, ako "prođemo" jeftino?

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Moda i lepota