• 0

Vreme čitanja: oko 4 min.

Da li je došao kraj krop-top eri i koji stil će zauzeti njegovo mesto: Generacija Z u smeni trendova

M. P.

Vreme čitanja: oko 4 min.

"Ali ja samo ovo imam u ormaru"

  • 0
krop-top ili old money Foto: Shutterstock

Generacija Z, kojoj pripadaju svi koji su rođeni između 1997. i 2012. godine, priključivanjem na društvenim mrežama donela je i smenu novih trendova - od muzike do mode.

Ovo je vreme brze mode, brze smene trendova i taman što obnovite garderober i spremite se da budete "in" - eto promena. Svako treba da neguje stil u kom se oseća kao najbolja verzija sebe, ali je sasvim jasno zašto mnogi imaju problem sa pronalaskom sopstvenog modnog stila, kada se sve isuviše brzo menja. Svakoga dana provodimo vreme pred ekranima i na mrežama gde iz minuta u minutu dobijamo nove informacije, vidimo nove stvari i kako neki trend "hvata zalet".

Kontent kreatorka Sara Kumer je na svom TikToku podelila problem sa kojim se susreće, a i koji se "oseća u vazduhu", ali ga još uvek niko ne izlaže naglas. Naime, predoseća se nova smena stilova. Sve više je popularan takozvani "old money" stil i sofisticiranost u modnim izdanjima. Počinje da se neguje čuveno pravilo da je manje zapravo više, a to znači da su pojedini komadi oko kojih su svi "ludeli", počeli polako da otpadaju.

Međutim, ono što je Sara naglasila kao komad koji nije verovala da će ikada izaći iz mode, sada je zatajio u svetu trenda, a to je upravo krop-top model majica.

- Ako je tako, ja imam veliki problem. Meni je svaka stvar u ormaru krop-top kroja. Ne šalim se, kad kažem sve, mislim sve. Od 14. godine nosim kratke majice, a zimi nosim i krop-top džempere. Ako se stvarno smenjuju krop-topovi, okej, ali čime da ih zamenim? Stvarno morate da mi otkrijete šta ja to da kupim da nosim da bih bila u trendu? Vidim da se sada nosi sve u nekom old money stilu, ali meni se to ne dopada toliko - navodi ona.

U komentarima su mnogi podelili njeno mišljenje da se polako krop-topovi bacaju u zaborav. Sara je dodala da joj se čini da su bodiji zamenili ovaj odevni komad koji traje već jako dugo na vrhu liste trendova.

- Čni mi se da su oni sada preuzeli onu neprolaznu poziciju kratkih majici. Stomak ostaje prekriven, pa čak i da su u pitanju oni bodiji čiji su kukovi goli i čija se linija seče gotovo na sred struka - dodala je.

@sarahcoome Looks like im gonna have to go shopping 😬 #fashion #girls #relatable ♬ original sound - sarahcoome

Komentari lju su bili raznovrsni, a među najpopularnijima ostale su pristalice krop-topova ili oni koji su joj dali predlog kojim komadima može da zameni svoje majice.

Jedna devojka je komentarisala kako je niska i da ima kratak torzo, a da joj krop -top iz tog razloda odlično stoji i da ga neće nikada zameniti. Ovo je donekle tačno, jer kod osoba koje imaju torzo poput nje - kratak, i kod kojih je mali razmak između vrha kukova i rebara, najbolje izduže figuru ako nose pliće farmerice i krop-topove.

Dok su neki naveli da će nositi ovaj tip majici do kraja života, drugi su bili tu da daju savet:

- Mislim da možeš dok je leto da se fokusiraš na majice na bretele, majice koje prekrivaju stomak a nemaju rukave i bretele i bodije.

- Najbolje je da pronađeš sopstveni stil i ne mariš za trendove.

- Imam osećaj da smo počeli da starimo i da zato krop-top izlazi iz mode.

Ovaj poslednji komentar "uzrujao" je mnoge, ali su kao primer naveli i momenat kada se generacija Milenijal našla u istoj situaciji kada su uske farmerice počele da vladaju. Međutim, kao teorija zašto se odbacuje krop-top, navode da je to verovatno zbog vraćanja stile iz ranijih dvehiljaditih godina, kada su se nosile duže majice, plitke farmerice, pa čak i tunike ili haljinice preko helanki i farmerki.

A da li će "old money" stil izbiti na vrh? To će se još videti. Prošlo je neko vreme od trenutka kada je on postao trendi, ali se čini da je to ipak ideja samo za poneku priliku, dok su se topovi viđali u svim sferama stila - od elegantnog do sportskog.

Old money, ili stil koji je nastao iz izraza, koji je bio pošalica na to kako se oblače deca bogataša ili bogataši sa starim ili nečijim novcem, koji su samo nasledili, jeste lep i odiše posebnom vrstom elegantnijeg stila.

Zaključak ovoga može biti vrlo jednostavan: nije ni važno hoće li zauvek nestati krop-top trend ili ne; da li će sofisticiran stil na nov način nadmašiti sadašnje trendove ili nešto sasvim drugačije i neočekivano. Ono što je važno jeste da uživate u odeći koju nosite i da se u njoj osećate sjajno, komforno ili kao da vladate tim stilom. Kroz stil možete pokazati ko ste, a i da vam to nije bitno i to je u redu. Treba izvući glavu iz ovog vrtloga trendova, koji naročito nama ženama može zadati one "prolazne" brige oko oblačenja.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Modna inspiracija: Prsluci i pantalone su ponovo in!

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Moda i lepota