• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Revija Šarl de Vilmorina na Nedelji mode u Parizu: Gotička verzija likova iz romana Agate Kristi

M. M.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Veštice, zle polusestre, poletni princ i Crvenkapa bili su među fantastičnim likovima koji su naselili na njegovu pistu

  • 0
Dizajner Čarls Charles de Vilmorin Pariz Fashion Week Foto: SplashNews.com / Splash / Profimedia

Jesenja kolekcija visoke mode Šarla de Vilmorina prikazana na Nedelji mode u Parizu privukla je mnogo pažnje sa kreacijama čija su tema bile - misterije i ubistva.

- Ovu kolekciju sam osmislio na veoma filmski način, kao film. A atmosfera? Inspiracija je bila serija "Samo ubice u zgradi" inspirisan delima Agate Kristi - rekao je dizajner iza scene, kako prenosi Yahoo Life: - Prošao sam kroz period pun sumnje. Sada, sve što želim je da se zabavim.

Zato su umesto nekih tipičnih likova, dizajnerovi "osumnjičeni" izgledali kao da su uprvo stigli iz neke gotičke bajke. Veštice, zle polusestre, poletni princ i Crvenkapa bili su među fantastičnim likovima koji su naselili na njegovu pistu (jedan model je čak nosio kostim vuka).

De Vilmorin je poznat po svojoj preaktivnoj mašti, a ove sezone je baš u formi, pa je tako potegao za nekim novim tehnikama kao što su metalne konstrukcije, strukture kovrdžavog žičanog okvira koje deluju kao 3D animirani crteži... ili ogromni šešir sa resama od konjske dlake.

Umesto svojih uobičajenih printova ili ručno oslikanih tkanina, svoje šare oblikovao je u siluete.

Doduše, ništa od svega prikazanog nije bilo praktično - neki gornji delovi bi potpuno zarobili ruke do struka, ili perjani ukrasi od kojih se teško hoda, ili pak, haljine od naboranog tafta u koje jedva može da se uvuče glava.

Zapravo jedna od manekenki u beloj šatorskoj haljini dok je išla nih pistu dramatično se srušila pred fotografima, što je možda bio i deo scenarija, a možda i nije.

Za finale, primabalerina Marie-Agnes Gillot izašla je obavijena sjajnom crvenom tkaninom i izvela interpretativni ples na „Mon Amie la Rose“ Fransoaze Hardi, modne ikone francuskog šika.  De Vilmorint kaže da mu je ona bila jedna od omiljenih pesama, zbog čega je želeo da oda počast francuskoj pevačici, koja je ovog meseca preminula u 80. godini.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: BAFE doveo Milano u Beograd, a poruka modnih revija je bila jasna: Ne smemo da ćutimo

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Moda i lepota