• 1

Vreme čitanja: oko 1 min.

Svetlana Bjelan je tu da nas podseti da i dalje postoji ženstvenost u modnim izborima

N. K.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Žena koja ume da pokaže koliko je jaka moć nežnosti

  • 1

Dvadeset i prvi vek doneo je mnoštvo preokreta u ženskom svetu, od političkih, poslovnih, statusnih, i, ono što je naša tema, modnih.  Sva pravila su prestala da važe, akcenat je stavljen na individualizam, autentičnost i lični pečat. Iako je to isprva bila dobra prekretnica jer je uvela slobodu u prilično rigidnom svetu, čini se da je originalna ideja poprimila ekstreme.

Odjednom, počeli smo da svedočimo raznim trendovima upitnog ukusa. I da, kažu da se o tome ne raspravlja, ali ipak postoje određene nepisane granice. Samim tim, dospeli smo u eru gde je žena izgubila na svojoj ženstvenosti. Naravno, trenerka je u redu, riskantna haljina je u redu, ukoliko ne zauzima primat. Gde su nestale raskošne frizure, lepo skrojena odela, duge suknje i romantične toalete?

Svetlana Bjelan, naša najaktuelnija manekenka tu je da nas podseti da još uvek ima nade. Na svom "Instagram" profilu objavila je fotografije koje su, bar na trenutak, zaustavile vreme.

Elegantna bela korset-toaleta na štrafte, remek-delo domaće dizajnerke, bila je neobična za videti. Isticala je Svetlaninu vitku liniju, a opet nijedan deo tela nije bio vulgarno akcentovan ili naglašen. Haljina je vodila šou za sebe.

Na sve to, Bjelanova je kosu isplela u dugu pletenicu, poput onih koje su nosile naše bake, i tako nas definitivno vratila u neke davne godine, dajući novo ruho tradicionalnoj estetici.

Nismo prevideli ni igru boja kojom se manekenka vešto poslužila. Naime, fascinantnu haljinu uparila je sa mini narandžastom torbicom i ljubičastim sandalama. Zlatne karike su, kao što je uvek slučaj sa njima, podigle ceo izgled na viši nivo.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: BAFE doveo Milano u Beograd, a poruka modnih revija je bila jasna: Ne smemo da ćutimo

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Moda i lepota

Komentari

  • ccc

    27. jun 2024. | 14:45

    Lepa jeste ali zenstvenosti bas i nema ...ko pritka za paradajz tako da dzabe lepota bez oblina koje zenu krase ...

    Podelite komentar