• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Autentična gracioznost i elegancija u Parizu kineskog dizajnera Čejni Čena: Tranzicija iz čaure u leptira

M. M.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Kolekcija "Sanjaj u procvatu" na Nedelji mode u Parizu

  • 0
Revija Čenej Čan, Nedelja mode u Parizu Foto:Profimedia

Nezavisni kineski modni dizajner Čejni Čen predstavio je svoju novu privatnu kolekciju "Dream in Bloom" (eng. prev. "Sanjaj u procvatu") na Nedelji mode u Parizu.

Kao i uvek, njegove prelepe kreacije i ovog puta su uključile koncepte klasičnih kineskih elemenata, a da pritom nisu previše bukvalne u svojim interpretacijama.

Koristeći voljeno cveće i leptire za inspiraciju, dizajner je iskonstruisao neke nove, lepe snove i priče. Ideja je, kako je preneto na zvaničnom  Instagram profilu dizajnera cheneychanofficial, da ove pokretne slike njegovih kreacija odražavaju simbol preobraženja gusenice iz čahure u leptira, i da na taj način prikažu graciozno držanje modernih žena.

Ovakav pristup ne samo da svakom modnom komadu daje jedinstvenu lepotu, već  odaje počast raznolikim životnim stavovima savremenih žena.

Za svoju novu kolekciju provukao je i tradicionalnu kinesku izradu porcelana i oblikovanje gline kroz skulpturalne forme koje graciozno obavijaju siluete modela. Svaki komad odeće izvajan je čvrsto slojevitom svilom i pažljivo je urađen svaki detalj pogotovo na mestima poput ivica i nabora.

Modni šou održana je u koncertnoj dvorani "Salle Gaveau" u Parizu, gde je dizajner je pročitao brojne klasične kineske priče, crpeći inspiraciju iz dvanaest karakteristika: čistoća, hrabrost, šarm, otpornost, izdržljivost, strast, sloboda, herojstvo, nezavisnost, jasnoća, odgovornost i autentičnost.

Broj "12" je istakao kao simbol svega na svetu, predstavljajući ciklus vreme i život, ali i broj koji za njega takođe ima izuzetan značaj, jer obeležava njegov lični rast i 12-godišnjicu razvoja njegovog brenda, koji je osnovao 2012.  godine.

Simbolično, kako je istakao dizajner, kroz ovu modnu reviju, dokumentovana je njegova lična tranzicija i novo modno putovanje.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Revija Bate Spasojevića

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Moda i lepota