• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Ćerka Stiva Džobsa sama kroji svoj put u svetu visoke mode: Ni dolar nije videla od nasledstva

J. V.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Prema supruzi Stiva Džobsa Lorin, nasledstvo je otišlo u dobrotvorne svrhe preko fondacije Waverley Street Foundation i Emerson Collective

  • 0

Iv Džobs (25), najmlađa ćerka pokojnog osnivača "Epla" Stiva Džobsa, kroji svoj put u glamuroznom svetu visoke mode. Sa pojavljivanjem na Met gali, sedištima u prvom redu na Nedelji mode u Parizu i hodanjem na pisti, Iv je stekla ime koje dopire dalje od Silicijumske doline.

Imala je samo 12 godina kada je njen otac preminuo od raka pankreasa. O njoj se moglo saznati više u biografiji njenog oca Stiva, prema autoru Volteru Ajzaksonu, gde je opisana kao neko ko je tačno znao kako da se nosi sa slavom svog uspešnog oca.

Uprkos tome što je kćer milijardera, Iv neće naslediti bogatstvo svoje porodice procenjeno na 21,7 milijardi dolara.

Njena majka Loren Pauel-Džobs rekla je za "Njujork tajms" da ona i Stiv nisu bili zainteresovani da grade fondove nasleđa. Ona planira da iskoristi bogatstvo kako bi "izvršila najveću količinu dobra", osećanje koje ćerka Iv izgleda prihvata dok samostalno kroji sopstveni put.

Prema Lorin, u pomenutom intervjuu, nasledstvo je otišlo u dobrotvorne svrhe preko fondacije Waverley Street Foundation i Emerson Collective. Osim toga, još jedan razlog zašto troje dece Stiva Džobsa sa Lorin nije dobilo nasledstvo jeste i vrsta obrazovanja koje su dobili, jer su sve troje uspešni profesionalci u svojoj oblasti i taj novac im "ne treba".

Iv je pratila akademske stope svojih roditelja, diplomirala je na Univerzitetu Stenford i napravila je značajan napredak u svetu konjičkog sporta. Počela je da se takmiči sa šest godina i do 2019. godine bila je rangirana na petom mestu među 1.000 najboljih svetskih jahača ispod 25 godina od strane "Horse Sports".

Međutim, Ivine ambicije se ne zaustavljaju na akademskim i konjičkim aktivnostima. Takođe je napravila prodor u modnoj industriji, debitujući kao model u "Glossier" reklamnoj kampanji za praznike zajedno sa Sidni Svini 2020. i šetajući za "Coperni" tokom Pariske nedelje mode 2021.

Iv je od tada potpisala ugovor sa "DNK Model Management" i prisustvovala je prestižnim događajima kao što su Met gala i Vanity Fair Oscars After-Parties.

Iv je bila romantično povezana sa muzičarem Harijem Hadsonom, jednim od bliskih prijatelja Kajli Džener, i Dru Tagartom iz grupe The Chainsmokers. Sada se čini da uživa u slobodi.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Bata Spasojević obeležava 30 godina karijere

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Moda i lepota