• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Njenu frizuru Vog je proglasio najboljom na Instagramu: Kako se postiže letnji izgled poput influenserkinog

Vreme čitanja: oko 1 min.

Kako se leti postiže izgled "Skandi devojke"

  • 0

Leto je vreme kada želimo da pokažemo našu kosu u punom sjaju, kada nam prija pokoji svetliji pramen kao dokaz uticaja letnjeg sunca. Dame svetle kose posebno primete te blagodati, Skandinavke su pak posebna priča. Baš takav primer, kao ideal letnjeg izgleda, "Vog" ističe švedsku influenserku Matildu Djerf.

Ova dama nežnoplave kose ima tri miliona pratilaca, a na svim forografijama izgeda besprekorno. Uvek se izražavala kroz kosu, pa je kreirala i liniju za kosu "iz čisto sebičnih razloga"jer za dobru kosu strastveno pristupa svemu, rekla je za "Vogue.com".

Pročišćenost i nežnost karakterišu njen "Instagram" profil, a volumen i boja njene kose plene u svakoj situaciji koju ona zabeleži. A kako ovakav izgled postići ako vam nije prirodno dat?

Tajna je u "bebi pramenovima". Frizer Adam Rid je objasnio da dobar kolorista pre svega treba da odabere oblasti kose koje bi prirodno svetlele na suncu. Svetliji pramenovi se uvode u deo kose koji uokviruje lice, koje pomažu da se unese svetlost i sjaj.

- Da bi supersvetle plave nijanse zablistale, treba ih porediti sa drugim dubljim tonovima u kosi. Stručnjaci vole da koriste bebisvetle pramenove umesto tradicionalnih svetlih jer su „mnogo finiji od klasičnih i stvaraju boju koja izgleda kao da ju je iskristalisalo sunce - objašnjava Džon Klark, koji dodaje da ova tehnika takođe stvara iluziju dodatnog volumena u kosu.

Ako želite da postignete ovakav izgled, "Vog" prenosi savet stručnjaka da razgovarate sa svojim koloristom o stvaranju nekih suptilnih, ali svetlijih tonova bež, pepeljaste i platinaste kroz kosu ako ste plavuša, i karamele i/ili drugih toplih nijansi ako imate tamniju kosu. Tako se postiže pun efekat i izgled "Skandi devojke".

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Frizer Aleksa Rabrenović pokazao kako on radi old money frizuru i šta misli o aktuelnim trendovima

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Moda i lepota