• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ana Mihajlovski u ruhu Beograda kakvog pamtimo: Bunt i elegancija su sinonimi

N. K.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ko kaže da je elegancija "na izdahu"? Ko kaže da je namenjena samo generacijama žena čije vreme prolazi? Jer Anino vreme tek dolazi

  • 0
Ana Mihajlovski Foto: Nikola Tomić

Ana Mihajlovski već neko vreme pretenduje da postane glas za sve žene koje su na razne načine diskriminisane u današnjem društvu, te je tako nekadašnja voditeljka preko noći "preuzela masku Betmenu", postavši zaštitni simbol nezavisnog govora.

Ali, to nije današnja tema. Hajde da govorimo o modi starog Beograda. Sećate li se fotografija svojih baka, kada su koračale Terazijama sa kosom vešto spravljenom u nizak rep ili punđu, u štiklama i u 12 popodne, i haljinama koje su odavale tek ponešto - ističući siluetu, ali čuvajući eleganciju dame.

Takav prizor je sve ređa pojava, kako se iz decenije u deceniju sve više odmičemo od glamura, koračajući ka opuštenijem i otvorenijem stilu. Glamur pod svetlom dana danas se smatra ekscentričnim i suvišnim, a mi mislimo da nam baš toga nedostaje - više prefinjenosti u oblačenju, govoru, delima...

I da feminizam, borben glas i tradicionalniji način odevanja mogu da koegzistiraju - dokaz je Ana Mihajlovski, koja je pozirala u damskom ruhu, oživljavajući duh nekadašnjeg Beograda.

Bež toaleta, ženstvenog kroja, elegantan rep, glamurozne sandalete, adekvatan nakit i široki osmeh - sve što je potrebno da jedna žena odoli pritisku modernih trendova i, makar na tren, zakorači u verziju sebe o kakvoj smo kao devojčice slušale.

(Ona.rs(

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Ana Mihajlovski u suzama nakon krvavog pira u osnovnoj školi

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Moda i lepota