• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

"Ružno pače je postalo labud": Od deformiteta vilice do takmičenja za mis Velsa

B. P.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Eli Džons je postala totalno druga osoba

  • 0
Ellie Jones Foto: Privatna arhiva

Eli Džons se od rođenja rodila sa deformitetom vilice što joj je baš otežavalo obavljanje svakodnevnih aktivnosti, ali i normalnog življenja i prihvatanje u društvo.

Eli zubi nisu poravnati i to joj je stvaralo užasne probleme sa samopouzdanjem. Njen zubar joj je rekao da joj vilica nije rasla od njene osme godine i da je jedino rešenje - operacija i poravnanje vilice. Upravo ona joj je i promenila život.

Kada je ova devojka imala 14 godina, stavila je protezu, a zatim je vremenom odlazila kod maksilofacijalnog hirurga koji joj je u nardnoh šest godina promenio život.

Naravno da nije moglo sve da bude odjednom rešeno, već je morala da ima strpljenja i da prati korake stručnjaka koji su je navodili u ovom izazovnom poduhvatu. Prvu operaciju je imala sa 16 godina i po sećanju same Eli, bila je jako bolna i neko vreme nije mogla da govori.

Hirurzi su joj je otvorili vilicu horizontalno i vertikalno, da bi bila moguća i korektivna operacija na bradi. Sve ovo joj je uzrokovalo da bude na tečnoj dijeti mesec dana i mogla je da komunicira samo preko olovke i papira. Za mnoge neverovatno, ali trebalo joj je šest meseci oporavka od prve operacije. Tada je uspela da prozbori po koju reč, a najčešće je šaptala.

- Bila sam jako stidljiva zbog svog izgleda, a sada posle operacije se osećam kao druga osoba. Imam više samopouzdanje, osećam se kao ružno pače koje je postalo labud - rekla je Eli, piše "Daily Mail".

Kada je prošle cikluse i cikluse operacija, Eli je odlučila da se prijavi za izbor za mis Velsa. Nikome nije rekla da se kandidovala, ni porodici ni prijateljima, sve dok nije dobila odobrenje da je postala takmičarka.

- Ovo mi ranije nije ni padalo na pamet, a sada kada sam preživela sve i svašta, rešila sam da okušam sreću, što da ne - rekla Eli.

Njena majka Natali, izjavila je da joj operacija nije samo promenila fizički izgled nego i način razmišljanja i podizanje samopouzdanja.

- Postala je prelepa mlada dama - pohvalila je majka ćerku.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Aplikacija otkriva ravna stopala: Ideja studenata iz Pirota, snimili smo kako otkrivaju deformitet

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Moda i lepota