• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Kristina Bekvalac potvrđuje da su mornarske pruge na vrhu letnje mode

M. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Sestra nije odolela da ne prokomentariše na šaljiv način

  • 0

Odeća sa prugama bele i teget boje, odavno je postala prepoznatljiva kao mornarska odeća.

Majice na pruge poznate kao mornarske, imaju dugu istoriju, a prvi put su dizajnirane za mornare u Francuskoj pre 160 godina. Prvobidno su dizajnirane da bi lakše uočili mornara koji padne u more preko palube. Originalni dizajn imao je 21 prugu - jednu za svaku pobedu Napoleona.  Kasnije, pruge su počele da dolaze i uspravno, a ne samo vodoravno.

Vremenom, ovaj dizajn osvojio je svet i ženske i muške mode, a njegov uticaj i dalje je vidljiv. Iako nam se čini da su mornarske šare pomalo oslabile prošlog leta, ovog se vraćaju u punoj snazi. Primer za to je dizajnerka i stilistkinja Kristina Bekvalac. 

Kristina je nosila majicu zanimljivog kroja na tamne pruge, a identične su i pantalone. Na ramenima stoji ravnije i samim tim daje samo blagi otvor oko vrata. Duga je poput tunike, ali jedan kraj majice se pruža gotovo do kolena. Na fotografijama, koje su delo fotografa Nikole Radišića, nosila je i crnne naočare popularnog mačkastog oblika. Kosu je sasvim sklonila sa lica.

Kako je podelia sa pratiocima u opisu fotografija, njena sestra Nataša Bekvalac, dala je šaljiv komentar i rekla je da na fotografijama izgleda kao "grčka bogatašica". 

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Ana Mitić je zasijala u dve kombinacije: Modni editorijal bogatiji je za još jednu lepoticu

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Moda i lepota