• 1

Vreme čitanja: oko 2 min.

Kraljica Kamila se ne odvaja od torbe nazvane po pokojnoj princezi Dajani: Kako reaguje Čarls?

J. V.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Stil je postao sinonim za pokojnu princezu Dajanu tokom godina, čineći torbu iznenađujućim izborom za novu ženu kralja Čarlsa III

  • 1
kraljica Kamila Foto: Victoria Jones / Shutterstock Editorial / Profimedia

Kraljica Kamila je tokom godina nosila mnoge šik tašne, ali je prošle nedelje šokirala kraljevske fanove kada je prvi put izašla sa legendarnom torbicom nazvanom po pokojnoj bivšoj supruzi kralja Čarlsa, princezi Dajani.

Kraljica (76) je debitovala sa svojom tamnocrvenom torbom "lady dior" (od 6.000 dolara) dok je uživala u teniskom prvenstvu u Vimbldonu u Londonu u sredu, i čak je ponovo nosila sledećeg dana u posetu Velsu u četvrtak.

Tako je Kamila sa svojom novom miljenicom viđena u All England Clubu na Vimbldonu, kao i dan kasnije tokom poseta Senedu, povodom proslave 25. godišnjice velškog parlamenta na kojoj je posebno zablistala u bledo ružičastoj haljini i bež detaljima. Naime, "lady dior" torbica odlično se uklopila uz otmeni šešir asimetričnog oboda, raskošnu bisernu ogrlicu i salonke. Na Vimbldonu ju je pak nosila u kombinaciji s prljavobelom haljinom koju osim spomenutom torbicom, upotpunila prepoznatljivom "van cleef & arpels" narukvicom i brošem. Od svoje "lady dior" nije se odvajala ni tokom poseta osnovnoj školi, povodom obilježavanja 200. godišnjice.

Istorija torbice "lady dior", koja je i dalje jedna od najprepoznatljivijih i najpopularnijih artikala brenda, fascinira. Modna kuća je imenovala model po Dajani jer ga je toliko volela. Prema brendu, u septembru 1995. godine, dok je prisustvovala otvaranju retrospektive Pol Sezan u Parizu, prva dama Francuske je Dajani poklonila potpuno novu, dotad neviđenu torbu, koja se tada zvala "chouchou".

Samo nekoliko meseci kasnije, princeza je viđena kako nosi torbu dok je izlazila iz aviona u Buenos Aijresu – ali ovo ne bi bio jedini put da je viđena sa "chouchou-om". U stvari, donekle se vezala za stil torbice, noseći je sa sobom iznova i iznova. Kada je Dajana odlučila da bi volela da ima torbu u tamnoplavoj boji, koja će odgovarati njenoj boji očiju, kuća je zvanično preimenovala torbu u "lady dior". Time je Dajana postala najpoznatija obožavateljka ovog modela.

Tokom godina, legendarna torba je dobila svoje izdanje u mnoštvu boja, veličina i materijala, iznova menjajući se iz sezone u sezonu.

Stil je postao sinonim za pokojnu princezu od Velsa tokom godina, čineći torbu iznenađujućim izborom za novu ženu kralja Čarlsa III.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Kralj Čarls i kraljica Kamila dva puta izlazili na balkon Bakingemske palate

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Moda i lepota

Komentari

  • Vodolijax

    16. jul 2024. | 19:25

    Ili traži oproštaj od pokojne princeze zbog bolesnog kralja ili nema pojma o imenu torbe.......

    Podelite komentar