• 1

Vreme čitanja: oko 1 min.

Haljina kakvu nosi princeza Danica Karađorđević pogodna je za sve prilike: Stil koji ne prolazi

Vreme čitanja: oko 1 min.

Srpska Kejt Midlton

  • 1
Otvorena izložba "Putnice" Milana Cileta Marinkovića u Salonu Muzeja grada Beograda Foto: Katarina Drajić/ATAImages

Stil princeze Danice Karađorđević uvek odiše prefinjenošću i svedenošću, bez obzira na prilike. Ona odevne kombinacije, naravno, prilagođava različitim aktivnostima, ali svaka od njih sadrži pročišćenost i nepretencioznost kakva može da se vidi kod pripadnika kraljevskih porodica.

Na krštenju princeze Marije, kada je oduševila nežnolila haljinom i istakla moć domaćih dizajnera, pokazala je vrhunsku stilizovanost. Svaki detlj na njoj imao je svoje osmišljeno mesto i odavao eleganciju svetskih dama.

Ovaj veliki porodični događaj bio je posebna prilika, te i ne čudi zašto mu je posvećeno toliko pažnje i kada je izgled u pitanju, ali i u mnogim drugim situacijama princeza pokazuje istančanost stila, zbog čega je mnogi nazivaju i srpskom Kejt Midlton.

Nedavnom objavom na "Instagram" profilu dala je pravu inspiraciju i za druge, manje svečane prilike.

Nakon posete Hilandaru princ Filip i princeza Danica porodično su posetili manastir Kakovo, metoh manastira Hilandara. Tom prilikom princeza Danica nosila je midi-haljinu kratkih rukava. Nežna plavosiva boja haljine sa diskretnim cvetnim motivima po njoj pristajala je princezinom stasu i tenu, a pokazala se i kao prigodna za posete izuzetnim mestima kakvo je manastir Kakovo.

Princeza je haljinu koja odiše retro izgledom ponela uz braon ravne cipele  i pismo-torbu slične nijanse. Izgled prilagođen praktičnosti  putovanju i prirodi ovakve posete pratilo je i lice u sasvim prirodnom sjaju, bez šminke, kao i spontano skupljena kosa.

Kreacija poput ove idealna je pak i za radni dan, posetu muzeju, šetnju, dan u prirodi, pitanje je samo uz kakve detalje i obuću ćete je kombinovatim, važno je samo sa kakvim stavom je nosite.

Za mesto poput ovog koje je posetio bračni par Karađorđević, "oazu lepote i spokojstva i svojevrsni misionarski centar", kako je princeza navela, čini se da je ovakvo stilsko rešenje idealno.

Izgled princeze Danice u drugim prilikama možete pogledati u galeriji u nastavku. 

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Žejka Milurović: Kreatorka čije se narodne nošnje nose po celom svetu

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Moda i lepota

Komentari

  • Vanessa

    19. jul 2024. | 14:54

    Koja princeza... kud ide Srbija.... u ropstvo ponovo.... kad su trebali zemlji otisli... sad se vracaju da otmu sto mogu.... Srbijo, netreba ti ni kralj, ni kraljica , ni monah niti princ i princeza. Srbijo, treba ti tvoj narod.... neka on vlada.

    Podelite komentar