• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

"Kratke majice i gola leđa nisu za decu": Sve više roditelja se žali na proizvođače dečje garderobe

M. P.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Mnogi su razočarani da je izbor drastično manji sa krop-topovima i golišavim majicama - od pidžama do kupaćih

  • 0
devojčice Foto: Shutterstock

Svet moderne tehnologije utiče na više sfera u društvu, a da toga nismo ni svesni. No, tek nakon nekog vremena vidi se i napredak, ali i one lošije strane koje su sa razvojem došle.

Internet i telefoni postali su nezamenljivi, a dok se podrazumevalo ranije da deca ne treba da se izlažu ekranima do određenog doba, kao da je društvo samo pomerilo granicu. "Kako da mu ne dam telefon, kada svi u razredu imaju?" - jeste dilema kroz koju prolaze mnogi roditelji lako i, dok je nekima olakšavajuća okolnost i pomagalo pri "zanimanju" deteta, drugi se ipak bore sa onim što misle da je ispravno i uticajem drugih u društvu u koje polako uvodi svoje dete.

Mnoga deca, barem što sam imala priliku da primetim dosad, možda čak i bolje barataju pametnim telefonima od njihovih roditelja. Isto tako, veoma rano im se dodeljuje prvi telefon i to ne toliko iz razloga da "budu uvek dostupna" svojoj porodici kada izađu da se igraju, već je to "osnovna potrebština". Ipak, detetu je onda i pristup internetu otvoren, a vrlo brzo zalazi i u svet trendova, popularnog sadržaja, ali i šta je najmodernije od odeće.

Sve su nas mame, tate, bake i deke oblačili kad smo bili mali, pa zatim u tinejdžerskim godinama su i oni polako prihvatali šta je popularno da omladina tih generacija nosi od odeće. Ipak, sada, kada je brza moda na snazi i kada sve više haljina, majica i suknji dolaze u kraćim i otvorenijim formama, mnogi brendovi počeli su da prave odeću za decu po novim trendovima. Majke na društvenim mrežama bile su jasne i glasne povodom ovog problema, pa su počele da snimaju po radnjama kakav je izbor za njihove devojčice.

@gringaeloa Responder @mariedopercy Que comecem o mimimi 🙄 #style #baby #fy #lookdodia #streetstyle ♬ som original - Gabriel Câmara

- Za dečake je uvek delovalo da ima manje izbora odeće, nego za devojčice. Ali, sada nemam toliko izbora ni za devojčice. Upravo gledam odeću, poput majičica za leto, haljina i kupaćih, za moju četvorogodišnju ćerku i ne mogu da shvatim zašto na svakoj skoro haljini ima otvor za kukove ili struk. Isto tako i na kupaćim kostimima, a majice su sve kratke i golog stomaka. Ne razumem zašto ne ostave decu da budu još uvek deca - navodi jedna mama.

Mnoge majke su se takođe oglasile i podelile svoja iskustva na ovu temu, govoreći da, ako već kupuju jednodelni kupaći, onda ne žele da na isečenim kukovima moraju da mažu kremu za sunčanje, kako ne bi na tim mestima njihova devojčica izgorela. Neke majke su navele da ni bebe nisu sačuvane golišavog trenda i da su za mnoge devojčice nalazile odeću sa otvorenijim leđima.

@nurseangiejay Who is designing little girls clothes? I'm fed up of seeing crop tops and batty riders #hm #handm #kidsfashion #girlsclothing #croptops #parentsoftiktok #mumof3 #mumlife #momsoftiktok #fashiontiktok #girlmum ♬ original sound - Angie Jay

Što je devojčica starija, to je češće videti krop-top majicu, tačnije golišav stomak. I ovo ne govorim za doba tinejdžera, već sa devet ili deset godina.

Pravo pitanje jeste da li će se i ovo smestiti u korpu zvanu - "Takvo je vreme došlo i to je sad moderno".

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Majka deteta sa autizmom govori kako život ide dalje kad se dođe do ivice

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Moda i lepota