• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Ona je najlepša žena na svetu: Margo Robi i Bela Hadid svrgnute s trona, kaže zlatni presek

J. V.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Zendaja je prvo mesto propustila "za dlaku"

  • 0
Margo i Bela Foto: Foto-kolaž/Tanjug/AP / Tanjug/AP/Chris Pizzello

Među prvih deset najlepših i "najsavršenijih" žena na svetu, prema zlatnom preseku, svrstane su Anja Tejlor-Džoj, Bela Hadid i Margo Robi. 

Glumica Anja Tejlor-Džoj je ubedljivo broj jedan. Njene oči, obrve, nos, usne, brada, vilica i oblik lica su izmereni i najbliži su ideji starih Grka o "ženi savršenog izgleda".

Dr Džulijan de Silva, koji vodi Centar za naprednu kozmetičku i plastičnu hirurgiju lica u Londonu, rekao je: "Anja Tejlor-Džoj imala je najveća podudaranja pozicioniranja očiju, sa rezultatom od 98,9 odsto, što je samo 1,1 odsto daleko od savršenog oblika".

Anja je takođe imala najviši rezultat i kada su u pitanju obrve i bila je blizu vrha u skoro svim kategorijama osim usana - ukupno 94.66 odsto.

Zendaja je prvo mesto propustila "za dlaku". Postigla drugi najveći rezultat za pomoć sa podudaranjem od 94,37 odsto.

Svih deset najlepših žena su blizu savršenog rezultata koji je 100 odsto. Lista je sastavljena korišćenjem najnovijih kompjuterizovanih tehnika mapiranja od strane dr Džulijana de Silve, koji koristi tu tehnologiju u svom radu.

- Ove potpuno nove tehnike kompjuterskog mapiranja omogućavaju nam da rešimo neke od misterija o tome šta je to što nekoga čini fizički lepim, a tehnologija je korisna kada se planira operacija pacijenata - rekao je doktor, piše "DailyMail".

Lista najlepših žena prema zlatnom preseku

1. Anja Tejlor-Džoj - 94,66%

2. Zendaja - 94,37%

3. Bela Hadid - 94,35%

4. Margo Robi - 93,43 %

5. Song Hje Kjo - 92.67%

6. Bijonse - 92,4%

7. Tejlor Svift - 91,64%

8. Zang Ziji - 91.51%

9. Alija Bat - 91.14%

10. Nazanin Bonijadi - 90.89%

Veruje se da je savršeno lice ono koje je potpuno simetrično, odnosno kome su obe strane lica potpuno jednake.

Ova formula lepote uključuje dosta matematike i precizne podatke. Što su strane lica simetričnije, to se osoba smatra lepšom. Mnogi renesansni vajari i umetnici, poput Da Vinčija, Mikelanđela i Rafaela, koristili su upravo zlatni presek da postignu željenu ravnotežu i harmoniju u svojim delima.

Pre svega, lice lepe osobe trebalo bi da bude približno 1,6 puta duže no šire. Drugo, udaljenost između linije čela i dna brade treba podeliti na tri jednaka dela. I na kraju, tu su i još neke proporcije koje mogu uticati na našu privlačnost - na primer, širina očiju treba da bude jednaka rastojanju između očiju.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Najlepša atletičarka sveta za Telegraf: "Prošetaću Beogradom..."

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Moda i lepota