• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Zlatni bikini princeze Leje iz Ratova zvezda prodat na aukciji za 175.000 dolara

M. M.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Jedan od najupečatljivijih kostima u istoriji filma

  • 0
Ratovi zvezda princeza Leja kostim aukcija Foto: Lucasfilm / Ferrari /Heritage Auctions / Ferrari / Profimedia

Zlatni kostim u stilu bikinija koji je holivudska glumica Keri Fišer nosila u filmskoj franšizi Ratovi zvezda prodat je na aukciji za 175.000 dolara.

Njen lik, čuvena princeza Leja, nosila je ovu poznatu odeću dok je bila vezana za tron Džabe Hata u Ratovi zvezda, epizoda VI - Povratak Džedaja iz 1983., kada ju je glavni negativac uhvatio jer je pokušala da spase Hana Soloa, koga igra Harison Ford. Leja se u ovoj odeći oslobodila od stvorenja nalik pužu uz pomoć lanca koji joj je bio vezan oko vrata.

Ratovi zvezda princeza Leja kostim aukcija Foto: Heritage Auctions / Ferrari / Profimedia

Kosim Leje, uključujući prateće prstenje i narukvice, nazvan je "jednim od najupečatljivijih kostima u istoriji filma" od strane Heritage Auctions. Bila je u istoj kolekciji kao i minijaturna maketa svemirskog broda koja je takođe prodata u Dalasu u petak.

Fišerova je jednom prilikom govorila o nošenju baš ovog bikinija 2015. godine, kada je otkrila da je ispitivala Lukasa o odeći, koja ju je više puta ostavila u nezgodnoj situaciji jer se s vremena na vreme "kvarila" u garderobi. Ali se najviše prisećala kako je uživala u korišćenju lanca dok je "ubijala" Džabu.

- Pitali su me da li želim da ga moj dvojnik ubije, ali ja sam to želela. Odsekla sam mu vrat tim lancem. Zaista sam želela da ga ubijem - rekla u jednom od svojih intervjua, kako prenosi Sky News.

Ratovi zvezda princeza Leja kostim aukcija Foto: Lucasfilm / Ferrari / Profimedia

U istom intervjuu je ispričala i da je donekle ponosna na to kako izgledam u bikini odeći, ali imam ozbiljne probleme sa telesnom dismorfijom. Fisherova je inače bila veoma otvorena u vezi sa svojim problemima sa pićem i drogama, kao i sa mentalnim bolestima sa kojima se borila. Preminula je u 60 godina u Los Anđelesu u decembru 2016.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Kostim Dart Vejdera iz 1979. na aukciji: Cena prava sitnica, samo milion dolara

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Moda i lepota