• 0

Vreme čitanja: oko 3 min.

Danis Tanović na svetskoj premijeri svog filma u odelu bosansko-hercegovačkog modnog brenda "Dresscode"

E. O.

Vreme čitanja: oko 3 min.

Svečano je otvoren jubilarni festival u glavnom gradu nama susedne države

  • 0
Danis Tanović, Sarajevo Filmski festival Foto: Jasmin Agović

U blještavoj, ali vreloj sarajevskoj noći otvoren je jubilarni 30. Sarajevo Film Festival.

Najživlji dani u godini u gradu - praznik filma, zabave i vrhunske mode.

Sa crvenog tepiha sve je prštalo holivudskim sjajem, no neke su se eminentne ličnosti posebno istakle, naročito one koje su nosile kreacije bosansko-hercegovačkog modnog brenda "Dresscode".

Sparno veče poput one koja je vladala na otvaranju, bila je istinski izazov za oblačenje od filmskih do drugih važnih ličnosti iz kulturno-društvenog života BiH, ali bosansko-hercegovački brend "Dresscode" olakšao je svojim ambasadorima na crvenom tepihu uživanje u otvaranju.

Danis Tanović, Sarajevo Filmski festival Foto: Jasmin Agović

Bio je to važan zadatak za kreativni tim "Dresscodea" koji je bio zadužen za oblačenje najboljeg bosansko-hercegovačkog režisera, scenariste i producenta Danisa Tanovića kojem je ovo veče bilo među najvažnijim u životu, jer je baš njegov novi film imao svetsku premijeru i otvarao nimalo beznačajan, jubilarni SFF.

Ležeran stil bosansko-hercegovačkog Oskarovca

Pojavivši se na crvenom tepihu u pratnji prekrasne supruge Maelys, Tanović je pokazao da uz vrhunski uspeh u karijeri izuzetno dobro zna i proceniti modni odabir.

Maelys de Rudder Tanović je Francuskinja i Belgijka, vlasnica i direktorka Montessori škole Bloom u Sarajevu. Za premijeru filma birala je haljinu s potpisom renomirane bosansko-hercegovačke dizajnerke Belme Tvico, koju je ukrasila Elird nakitom.

Za njega su iz "Dresscodea" odabrali lanenu kombinaciju, inače njegovu omiljenu, a zadovoljstvo na njegovom licu kada se prošetao bosanskim ćilimom govorilo je koliko se u njemu ugodno oseća, dok je s druge strane zračio ponosom što nosi etiketu "made in BiH".

- Proučavajući modne odabire našeg Oskarovca, ustanovili smo da je njegov stil ležeran i uglavnom nosi odela u kojima se oseća ugodno i opušteno. Stoga je naš prvi predlog materijala bio stopostotni lan u paleti boja zemljanih i prirodnih tonova, jer u ovim toplim letnim danima, šta može biti ugodnije za nositi, nego laneno odelo. Danisov odabir je bila boja tabak- smeđa koja uz ostale kombinacije materijala i boja savršeno ističe njegov ten i dodaje dozu tihog luksuza njegovom kompletnom stajlingu - rekla je kreativna dizajnerka "Dresscodea" Amila Efendira koja je otkrila i kako je lan bio materijal koji se Danisu najviše dopao, stoga su po njegovim merama napravili dva "custome made" odela koja on kasnije može vrlo lako kombinovati u svim prilikama.

- Jedno je odelo s jednorednim kopčanjem, ravnim reverima i klasičnim džepovima sa patnama, dok je drugo sa dvorednim kopčanjem i špic reverima. Oba odela imaju puna ojačanja koja im daju čvrstu formu. Uz oba odela na raspolaganju su košulje u beloj i svetlo-plavoj boji sa klasičnim i tzv. francuskim manžetnama, sa tzv. brouge cipelama u kombinaciji velura i kože, kao i lagane i mekane letne bordarice u boji pustinjskog peska - "desert sand" - detaljno je pojasnila Efendira.

A kako "Dresscode" ne pravi samo odela nego i modne dodatke, Tanović se opredelio za elegantne maramice u kontrastnim bojama i ugodnim dezenima koje se postavljaju na prsni džep ili tzv. "cigar-lajsnu" koja je istinski podigla celi stajling i dala mu dozu šarma.

Danis Tanović, Sarajevo Filmski festival Foto: Jasmin Agović

Neprikosnoven u modnim odabirima

Bosansko-hercegovački modni brend je već prve noći na crvenom tepihu pokazao zašto postaje neprikosnoven u modnim odabirima i sve prepoznatljiviji. Vraćajući staru slavu domaćoj tekstilnoj, modnoj industriji i birajući vrhunske ambasadore, "Dresscode" se već do sada pokazao u najboljem svetlu što će sigurno doprineti njegovoj većoj zastupljenosti u budućim godinama pod svetlima festivalskih reflektora. Naročito nakon što se uvere u vrhunski dizajn i kvalitet izrade odevnih komada za koju je zaslužna "Dresscode" proizvodnja u "Prevent Sewing Travnik".

- Za SFF koji je neosporno tu da poentira našu bosansko-hercegovačku kinematografiju, prirodno smo imali želju da naši filmski radnici koji će sve vreme trajanja festivala biti pod svetlima kamera u centru pažnje, za ovu priliku nose "Dresscode" komade. A ko bi to mogao bolje uraditi pored našeg Oskarovca Danisa Tanovića koji ima čast da otvori festival premijerom svog novog filma - ponosno su istakli iz "Dresscodea".

(Ona.rs/Jasmin Agović)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Anica Dobra primila nagradu “Aleksandar Lifka”

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Moda i lepota