• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Održan najveći izbor lepote za transrodne žene na svetu: Peruanka pobednica, tema bili i transrodni sportisti

Vreme čitanja: oko 1 min.

Miss International Queen je osnovan da stvori svest o pravima transrodnih osoba i promoviše međusobno razumevanje između međunarodnih LGBT zajednica

  • 0
Miss International Queen Foto: Wissarut Weerasopon / Zuma Press / Profimedia

Izbor lepote Miss International Queen 2024 održan je u Pataji na Tajlandu. Na takmičenju su učestvovale transrodne žene iz celog sveta. Na kraju, Katalina Marsano iz Perua krunisana je pobednica.

Izbor Miss International Queen je najveći izbor lepote za transrodne žene na svetu i osnovan je da stvori svest o pravima transrodnih osoba i promoviše međusobno razumevanje između međunarodnih LGBT zajednica.

Ovogodišnja kraljica Katalina Marsano (28) visoka je 1,7 metara i profesionalni je model i plesačica. Očarala je sudije svojom oštrom lepotom, izvanrednim veštinama izvođenja i samouverenim, tečnim odgovorima tokom segmenta pitanja i odgovora, prenosi "Vietnamnet.vn".

Veliko finale je uključivalo kupaći kostim, večernju haljinu i segmente pitanja i odgovora. Događaj je otvoren živahnim grupnim nastupom vladajuće mis međunarodne kraljice 2023. Solanž Deker, zajedno sa 23 takmičarke. Obučeni u smele dizajne sa stilizovanim nacionalnim zastavama, takmičari su osvetlili binu.

Miss International Queen Foto: Wissarut Weerasopon / Zuma Press / Profimedia

Šest najboljih takmičara je zatim prešlo na krug pitanja i odgovora, gde su odgovarali na pitanja o obrazovanju, ljudskim pravima i jednakosti transrodnih osoba. Takmičari su samouvereno izražavali svoje stavove, dajući jasne, dobro podržane odgovore koji su pokazali duboko kritičko razmišljanje.

Predstavnik Vijetnama je upitan: „Šta mislite o tome da se dozvoli transrodnim sportistima da se takmiče sa sportistkinjama? Da li je to pošteno?“

Suočavajući se sa ovim izazovnim pitanjem, Tuong San je odgovorio: „Verujem da transrodne osobe ne mogu da biraju svoj pol, ali uvek žive verne sebi i treba da poštujemo njihove odluke.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Udala se naša transrodna pevačica: Elektra iza sebe ima brak sa ženom i dvoje dece

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Moda i lepota