• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Stručnjak za kosu objašnjava zašto nije dobro da koristite jeftine šampone

M. M.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Možda mislite da svi šamponi rade veoma sličan posao, ali jedan frizer je izveo eksperiment koji pokazuje da zaista dobijate ono što plaćate

  • 0
pranje kose salon Foto: Shutterstock

Ako ste nedavno bili kod frizera i potrošili malo bogatstvo na farbanje i šišanje kose, ideja da predate još teško zarađenog novca za proizvode za održavanje vaših raskošnih pramenova mogla bi biti bolna. Ali jedan stručnjak je pokazao zašto vam se na duži rok definitivno isplati da se rastanete od novca.

Vlasnica frizera i kozmetičkog salona Rejčel Treč iz SAD podelila je video na društvenim mrežama objašnjavajući zašto uvek treba da kupite profesionalni salonski šampon i balzam ako možete. Na snimku se vidi kako Rejčel sprovodi eksperiment na nekim ekstenzijama za obojenu kosu, koristeći dve različite vrste šampona - jedan skup i brendiran, i drugi od onih jeftinih nepoznate marke.<

Na snimku se vidi kako u dve šolje vode, u svaku posebno dodaje po malo od jednog šampona.

Nakon što ih je promešala kašikom, dodala je u prvu šolju brendiranog šampona ekstenziju za kosu koja je obojena u duboku ljubičastu nijansu.  Dok to čini, voda očigledno postaje mutna i siva. Rejčel zatim ponavlja ovaj korak sa jeftinim šamponom i za nekoliko sekundi boja "curi" sa pramenova, pretvarajući vodu u jarku ljubičastu.

- Uradila sam svoj mali eksperiment - napisala je ispod videa koji je postao viralan, sakupivši 17.000 komentara i podeljen preko 78.000 puta.

Mnogi su ostali šokirani rezultatima.

- Nije ni čudo da mi je kosa takva kakva jeste - prokomentarisala je jedna koristnica, dok je druga dodala: - O bože! To je baš loše."

Međutim, nisu svi bili ubeđeni eksperimentom, a neki su tvrdili da su godinama koristili jeftin šampon i da nikada nisu imali problema.

- Koristim ove šampone redovno i nikada mi nije delovalo kao da mi izvlače boju iz kose - napisala je jedna korisnica, da druga dodala: - Puno sam ih koristio i nikad mi boja nije tako izbledela!!!

(Ona.rs/Mirror)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Evo zašto vam frizer uvek govori da gledate u pod dok vas šiša: Obavezno poslušajte njegov savet

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Moda i lepota