• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Kamala Haris inspirisala dizajnere na Nedelji mode u Njujorku: Pretenduje da postane miljenica nacije

N. K.

Vreme čitanja: oko 2 min.

"Bez obzira na kojoj ste strani, kada neko voli zemlju i iskreno želi da pomogne ljudima, to sija. Njeno srce je u ovoj zemlji"

  • 0
Kamala Haris Foto: Tanjug/AP

Kandidatkinja demokrata i potencijalna predsednica Sjedinjenih Država Kamala Haris, poslednjih dana u fokusu je svetske javnosti. Predsednički izbori su 5. novembra, ali Nedelja mode u Njujorku, gde će dizajneri predstaviti svoje kolekcije za proleće 2025. uveliko traje. Kako kažu dizajneri, Kamala im je bila velika inspiracija.

Da predsednik Džo Bajden nije odustao od trke protiv bivšeg predsednika Donalda Trampa, Nedelja mode u Njujorku bi odisala sasvim drugačijom atmosferom.

Nekoliko meseci ranije, Prabal Gurung je posetio svoj rodni Nepal da vidi porodicu i prijatelje i proslavi Holi, hinduistički festival koji najavljuje početak proleća, tako da su teme boja i slobode već bile u prvom planu.

- Holi se odnosi na osećaj optimizma, nema neprijatelja, mi se samo zabavljamo - rekao je dizajner, dodajući da je Kamalina kandidatura iznenada stavila te pojmove na "steroide", što je izazvalo mali zaokret, u poslednjem trenutku, ka neskrivenom optimizmu u njegovom dizajnu.

- Samo sam pomislio "da, zato sam došao u Ameriku". Ostvarivanje nemogućih snova je razlog zašto sam došao ovde. I ono što je proizašlo iz svega ovoga je da je to jedna od najzabavnijih kolekcija koje sam ikada napravio. Pre 21. jula, mislim da ne bih radio ovu kolekciju. Ali sada? Radost je postala moj najbolji prijatelj - dodao je Gurung, koji je za finale nosio majicu „GLASAJ“ sopstvenog dizajna.

Boja je bila polazna tačka za Gurungovu prolećnu kolekciju, asortiman koji je uključivao izbledele pastele u plavoj i ružičastoj boji, dok su crvena i ružičasta kombinovane na haljini bez bretela, sa skupljenom suknjom. Takođe je dobro iskoristio zlatnu metalik, uz opasku kako je to "pobedničko zlato". Tkanine, detalji i posebno jedan print su takođe bili ključni. Dizajner je radio sa puno pamuka, a akcentovao je i ručno plisiranje.

Postoji i jedan print - otisak inspirisan Kamalom, nazvan "lotosov cvet".

Prabal nije jedini dizajner kojeg je inspirisala politička nada Amerike.

U subotu uveče, Serđio Hadson je takođe razgovarao o tome kako je izašao iz kreativnog zastoja, tokom prve polovine godine, kako bi stvorio kolekciju koja je podjednako delovala stilizovano i optimistično. Kao i Gurung, Hadson je napravio razna odela koja je potpredsednica nosila u protekle četiri godine, kao i luksuzni ljubičasti ansambl koji je nosila odlazeća prva dama Mišel Obama na inauguraciji 2020. 

- Videti taj trenutak za kako se dešava, dok znam koliko je lepa osoba i koliko joj je srce u ovoj zemlji, to donosi radost - rekao je Hadson i dodao:

- Bez obzira na kojoj ste strani, kada neko voli zemlju i iskreno želi da pomogne ljudima, to sija. A pošto sam otac tri ćerke, to mi znači mnogo više. Protekli mesec je definitivno bio veliki uspeh za mene, prenosi "Hollywoodreporter".

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Kamala Haris prihvatila kandidaturu za predsednika SAD

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Moda i lepota