• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Zašto treba da stavljamo ricinusovo ulje na kosu? Benefiti koje donosi može da reši probleme koje žene imaju

B. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Posebno je korisno koristiti ga sada u hladnijim danima

  • 0
ulje, kose, nega kose, negovanje kose Foto: Shutterstock

Negovanje kose, posebno tokom sada hladnijih dana koji nam nastupaju, može biti pravi izazov za sve dame. Trendovi se iznova i iznova menjaju, a ono što je sigurno i što se definitivno ne menja, jeste primena prirodnih proizvoda, ne samo na kosu nego i na ostatak tela.

Ono što se najviše preporučuje jeste ricinusovo ulje. Veruje se da ovo prirodno ulje ima svojstvada podstakne rast, zdravlje i debljinu folikule. Ako malo bolje pogledate i istražite, videćete da dosta proizvoda ima ovaj sastojak u sebi.

Koje su prednosti ricinusovog ulja za kosu?

Neki podaci govore da se ono koristili još u Egiptu, u 4000 pne. Hranljivije je u odnosu na neka druga ulja, ima nutritivnu strukturu koja se sastoji od moćne mešavine proteina, vitamina, masnih kiselina i antioksidanata, piše "Byrdie". Može da pomogne kod gubljenja kose iako nema mnogo konkretnih dokaza za to, a osim toga ima antimikrobna svojstva koja mogu biti korisna u borbi protiv rasta bakterija ili gljivica na koži glave. Može sprečiti i perutanje kose, a ujedno može i očistiti vlasište.

Tokom hladnog perioda godine, može da spreči njeno lomljenje, pomogne u boljoj cirkulaciji krvi u vlasištu, ali i da zadrži vlagu i sjaj.

Kako da ga koristimo?

Imajte na umu da je u pitanju ulje, pa nemojte da preterate u njegovoj količini. Uzmite manju količina ulja i zagrejtetrljajući dlanovima pa onda prođite preko korena glave i dobro iščetkajte. Ostavite tako najmanje 20 minuta pa isperite šamponom. Možete preko tako "nauljene" kose staviti i kesu na glavu, kako biste pospešili dejstvo ricinusovog ulja.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Voda sa ruzmarinom za brži rast kose: Lako se priprema, a rezultati su brzo vidljivi

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Moda i lepota