• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Održan šesti po redu festival "Golub mira": Vrnjačka banja centar umetnosti i mode

B. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Manifestacija je upriličena prošlog vikenda

  • 0
Festival umjetnosti i mode Foto: Marin Baković

Prvi jesenji dani donose standardno bogat kulturno umetnički program, kako u Beogradu, tako i u drugim gradovima u Srbiji.

U Vrnjačkoj banji je 4. i 5. oktobra upriličen jedinstven "Međunarodni festival umjetnosti i mode" pod nazivom "Golub mira". Festival objedinjuje više umetničkih pravaca, uključujući i modu, kao primenjenu umetnost.

Idejni tvorac i osnivač festivala je sarajevski dizajner elegantnih ženskih tašni, Diaz Kova.

- Festival "Golub mira" nosi, simbolično, baš tu poruku, mir. Mir svih na ovim prostorima, sa tendencijom poštovanja činjenice, da smo s jedne strane, koliko god različiti, svi ipak, srodni. Festival postoji od 2019. godine, i sada, u Banji se održava šesti put. Cilj je dugoročna saradnja svih aktera ovog projekta - rekao je Diaz Kova.

Nacionalna direktorka festivala za Srbiju, književnica i multimedijalna umetnica, Maria Victoria, ističe da festival, osim umetničke važnosti, ima i posebnost koja podrazumeva multikulturalnost, povezivanje ljudi iz sveta umetnosti, kulture, biznisa, mode, turizma, u interesu umrežavanja ideja, organizovanja novih susreta, zatim, turističku promociju, samog grada domaćina.

- "Golub mira" se održava u više regionalnih gradova godišnje, a za 2025. planirana su i dva zapadnoevropska grada - rekla je Maria Victoria.

Prvo veče su nam se predstavili pesnici iz zemlje i inostranstva, upriličena je izložba slika i više muzičkih blokova, dok je drugo veče bilo u znaku sedam modnih revija, kreatora iz Srbije, Crne Gore, BiH, Makedonije, Austrije i Mađarske.

Osma revija, na kojoj su pistom prošetale javne ličnosti i uspešne poslovne žene, izazvala je najveću medijsku pažnju.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Bata Spasojević pozdravio publiku i misice koje su nosile njegove kreacije sa motivima Nikole Tesle

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Moda i lepota