• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Alesandra novom frizurom pokazala da kosa nije oličenje ženstvenosti: Da li lepoj ženi zaista sve lepo stoji?

N. K.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Međutim, uprkos znatnom napretku u ograničenoj prizmi kroz koju se posmatra ženstvenost, i dalje postoji određeni otpor prema "dečački" kratkoj frizuri

  • 0
Alessandra Ambrosio, Alesandra Ambrozio Foto: Tanjug/AP

Alesandra Ambrozio godinama važi za jedno od najlepših lica u modnoj industriji, i, poput njenih koleginica Adrijane Lime i Irine Šajk, odbija da odstupi uprkos rigoroznim pravilima koja su donedavno važila u manekenstvu a tiču se godina modela.

Ambrozio je i dalje na listi najtraženijih, i predstavlja dobar balans u moru egzotičnih crnokosih ili plavokosih žena, zelenih i plavih očiju - Alesandra je naizgled "obična brineta", ali blagoslovena savršenom simetrijom lica.

Vekovima unazad, kosa važi za glavno obeležje žene - pečat i sinonim ženstvenosti, lepote, zdravlja. Tradicija šišanja kose, u znak žalosti, nakon gubitka muža ili dece i dalje je prisutna u određenim delovima sveta.

Moderno doba donelo je novo poimanje, i pre svega razumevanje da svaki oblik lica zahteva drugačiju dužinu, pa tako na primer sada znamo da ovalnom licu bolje pristaje paž, dok okruglo "vapi" za dugom kosom.

Međutim, uprkos znatnom napretku u ograničenoj prizmi kroz koju se posmatra ženstvenost, i dalje postoji određeni otpor prema "dečački" kratkoj frizuri.

Ambrozio je, pozirajući za grčki "Vog", ponela kratku, crnu periku koja joj je svakako naglasila oštre crte lica i donela upravo dozu "egzotike" koja nedostaje njenoj preciznoj lepoti.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Kad se lati mikrofona Viktorijin anđeo: Alesandra Ambrosio u noćnom provodu u Beogradu

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Moda i lepota