• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Za Breda Pita ovo je najlepša žena na svetu: Nikada ne biste pogodili o kojoj glumici je reč

J. V.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Neočekivan izbor, zar ne?

  • 0
Brad Pitt Foto: Piovanotto Marco/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Bred Pit je neko ko ima impresivnu radnu biografiju. Neki od filmova koji vam padaju na pamet kada pomislite na ovog 60-godišnjaka su Se7en, Troja (Troy), Oceanovih 11 (Ocean's 11), Klub boraca (Fight Club), Legenda o jeseni (Legends of the Fall), Intervju s vampirom (Interview With a Vampire).

I pošto je tokom godina bio u toliko filmova, Pit je radio sa mnogo različitih glumaca i glumica. Legendarni glumac je glumio u filmovima sa drugim legendama, uključujući Leonarda Di Kaprija i Džuliju Roberts, a ovo su sigurno neka od najvećih imena Holivuda.

I dok možda mislite da ih baš njih Pit ocenjuje kao najbolje glumce sa kojima je ikada radio, njegov favorit je neko koga svakako ne očekujete.

Pit je verovao da je pripadnica njujorške pozorišne scene "najveća ikona" sa kojom je ikada sarađivao, dodajući da je ona "najlepša žena u glumačkom svetu".

Glumac je ovo podelio sa publikom još 1996. godine, za časopis "Tiger Beat": "Znam vrlo malo muškaraca na koje bih se mogao ugledati. Zato cenim starije filmove jer prikazuju čoveka koji se zalaže za svoje principe. Poput Roberta Redforda. On je prikazao kakav muškarac muškarci žele da budu i kakve muškarce žene smatraju muškarcima".

Uprkos tome što i sam izgleda bogovski, Pit je verovao da najveće zvezde nisu uvek ljudi koje nazivamo "seks simbolima".

- Kada vidite osobu, da li se samo koncentrišete na njen izgled? To je samo prvi utisak. Onda postoji neko ko ti ne upadne odmah u oči, već razgovaraš sa njima i oni postaju najlepša stvar na svetu.

Njegova omiljena žena svih vremena, Dajana Vist, nije bila cenjena zbog svog izgleda ili zbog toga što je "seks simbol". Najpoznatije uloge 75-godišnje glumice su "Edvard Makazoruki" i "Footloose".

- Najveći glumci nisu ono što biste nazvali lepim seks simbolima. Reći ću vam ko je moja omiljena glumica: Dajana Vist. I ne biste je nazvali seks simbolom. Dajana Vist je za mene najlepša žena sa ekrana.

Dajana Vist Foto: NZ / Christophel Collection / Profimedia

Nakon studija pozorištne umetnosti na Univerzitetu Merilend, Vist je debitovala na Brodveju 1971. godine sa "Dvostrukim pasijansom" Roberta Andersona.

Nastavila je da gradi neverovatno uspešnu karijeru na sceni, pre nego što je postala velika i na filmu – osvojila je dva Oskara za filmove Vudija Alena "Hana i njene sestre" i "Meci iznad Brodveja".

(Ona.rs/Unilad)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Miloš Biković o filmu "Bauk": Uloga Savinog oca je metaforična

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Moda i lepota