Tajni sastojak japanskih žena za podmlađivanje kože: Neguju i spolja i iznutra OVOM namirnicom

B. P.
B. P.  
  • 0

Lepota i nega kože su osnovni aspekti u svakodnevnoj rutini mnogih ljudi širom sveta, a dame sa Dalekog istoka su možda i najpoznatije po posebnom načinu održavanja lepe kože. Održavanje blistave i mladalačke kože je cilj koji mnogi ljudi žele da ostvare, a da bi to učinili, važno je poznavati tajne i tehnike koje su koristile različite kulture kroz istoriju.

U tom smislu, Japanke su poznate po besprekornoj koži i posebnom pristupu nezi kože koji, kao i u slučaju Korejki, podrazumeva negu ne samo spolja već i iznutra. Drugim rečima, ishrana ima mnogo veze sa načinom na koji izgleda koža i u stvari, samo ako malo brinemo o njoj, možemo primetiti kako je možemo podmladiti.

Japanke imaju naviku koja može biti korisna za naš organizam, ali i za našu kožu. To je mača čaj, koji je sada vrlo moderan, ali je dugo bio jedna od najbolje čuvanih tajni Japanki za održavanje blistave kože.

matcha, mača čaj Foto: Shutterstock

Mača čaj je tajni sastojak Japanki za podmlađivanje kože

Ovaj drevni napitak, koji se pravi od mlevenih listova zelenog čaja, stekao je popularnost širom sveta zbog brojnih zdravstvenih prednosti, uključujući moćna svojstva za podmlađivanje kože. Poznato je da je mača čaj bogat antioksidansima, posebno katehinima, koji pomažu u borbi protiv slobodnih radikala i sprečavaju oštećenje ćelija. Ovi antioksidansi su neophodni za održavanje kože mladom i zdravom, jer štite od efekata starenja, kao što su bore i gubitak elastičnosti.

Pored svojih unutrašnjih prednosti, mača se takođe može koristiti lokalno za poboljšanje zdravlja kože. Pokazalo se da nanošenje mače direktno na kožu pomaže u smanjenju upale, borbi protiv bakterija koje izazivaju akne i poboljšanju celokupnog tena kože, piše "Ok diario". To ga čini idealnim sastojkom za uključivanje u proizvode za negu kože kao što su maske za lice i hidratantne kreme.

Kako pripremiti mača čaj za podmlađivanje kože:

Sastojci:

  • 1 do 2 kašičice mača praha
  • 60 ml vrele vode (ne ključale)
  • 180 ml toplog mleka
  • Opcioni zaslađivač poput meda, šećera, stevije ...

Priprema:

U činiju pomešajte mača prah sa vrelom vodom dok ne postane glatka smesa, a potom dodajte vruće mleko i dobro promešajte. Po želji možete zasladiti omiljenim zaslađivačem i spremni ste za konzumaciju.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Marija Kilibarda za Ona.rs otkrila kako održava bujnu kosu i vitku liniju

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Moda i lepota