• 2

Vreme čitanja: oko 2 min.

Hit aksesoar: Velike plastične šnale već osvajaju štandove radnji

Vreme čitanja: oko 2 min.

Supermodeli vratili frizuru iz kasnih 90-ih

  • 2
Hejli Biber i Bela Hadid Foto: Profimedia/Frezza-Lafata / Starface

Plastične šnale krajem 2021. vratile su se najpre u Holivud, a potom u sve radnje poznatih trgovačkih lanaca. To je vrlo primetno pri obilascima tržnih centara, drogerija, ali i vintidž radnji. Ukoliko niste obratili pažnju na ovo, razmislite kako vam se dopada povratak ovog trenda iz 90-ih.

Dolaze u raznim oblicima i bojama. One sa tigrastim i leopard prozirnim printom su najpoznatije, ali kako nam dolazi lepše vreme, pravi je trenutak da odevne kombinacije osvežimo aksesoarima u najrazličitijim bojama. Za nešto elegantnije varijante tu su svedene zlatne šnale idealne za one sa kratkim frizurama.

Modni trendovi u neku ruku diktiraju i trendove u stilizovanju kose, stoga ne čudi što se ova frizura koja nekima budi nostalgiju vratila u svakodnevicu. Vratile su se i široke pantalone niskog struka, odeća nekoliko brojeva veća, a ova frizura se čini idealnom za kombinovanje sa takvim stajlinzima.

Ima li ičeg lakšeg od toga da skupite kosu u neobaveznu punđu? Ne morate razmišljati o pramenovima koji ispadaju, zulufima i novoj mladoj kosi koja vam smeta na čelu. Ova frizura se pravi za tili čas i baš tako treba da izgleda - kao da se niste ni trudile. Zahvaljujući modelima Beli Hadid i Hejli Biber više ne moramo da razmišljamo o tome kako ćemo stilizovati kosu rano ujutru.

Flešbek na devedesete

Ova frizura vas vrlo verovatno podseća na vaše omiljene serije i filmove iz devedesetih i sa početka dvehiljaditih. Možda i najbolji primer koji će evocirati uspomene jeste Dženifer Aniston u seriji "Prijatelji". Iako su se sva tri ženska lika koristila ovim šnalama,  kosa čuvene Rejčel će uvek biti simbol za najprepoznatljivije trendove toga doba. Nešto mlađe generacije se verovatno sećaju kako je ovu frizuru nosila Hilari Daf u tinejdž seriji Lizi Mekgvari. Ili vam je možda prva asocijacija na ovo film "10 things I hate about you". Dobro, opravdano je da se pored scena sa Hitom Ledžerom ne sećate frizure glavne glumice.

Trendovi 90ih, serija Prijatelji, Jennifer Aniston, David Schwimmer Foto: Profimedia/AFP/Warner

Mene lično ovaj trend je uhvatio kad sam bila baš dete i zato se sada radujem njegovom povratku i kombinovanju ove frizure i šnala sa ogromnim alkama. I čokerima, naravno.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Moda i lepota

Komentari

  • Aurora

    20. april 2022. | 12:34

    Ja ih od uvek nosim, praktične su.

    Podelite komentar

  • Tatjana

    18. april 2022. | 17:42

    Super! ❤️

    Podelite komentar