• 2

Vreme čitanja: oko 2 min.

Kako da vežete kravatu na DVA jednostavna načina

Vreme čitanja: oko 2 min.

Kupili ste kravatu koju ste neko vreme gledali i spremni ste da je nosite. Samo, kako da je vežete?

  • 2

Možda mislite da je modni izgled bez kravate znak ličnog izraza, ali nemojte da vaš takav trajni stajling bude posledica toga da verovatno nemate pojma kako da vežete kravatu.

Kupili ste kravatu koju ste neko vreme gledali i spremni ste da je nosite. Samo, kako da je vežete? Možda ste je nosili na posao, a sada želite da je obučete ležerno. Ili ste je možda nosili na poluformalnom događaju, ali sada morate da ga nosite na veoma važnoj prezentaciji?

Naučiti kako vezati kravatu je obred za svakog gospodina. A to je svakako još važnije ako ste ambiciozan i elegantan džentlmen. U ovom vodiču ćemo vam pokazati dva jednostavna načina da vežete kravatu i koje su prednosti svakog od ovih načina. I to ćete naučiti i savladati taman pred sezonu matura, venčanja... svih proslava.

Svaki čvor drugačije služi svom gospodaru. Svaki stil nošenja kravate šalje drugačiju poruku i odgovara različitoj kragni i vratu košulje. Postoje čvorovi za kravate za visoke momke, niske momke, punije i mršave. Ipak, većina muškaraca koristi jedan čvor kravate čitavog života.

Veličina, simetrija i oblik mogu se značajno razlikovati od čvora do čvora i sve to treba uzeti u obzir. Debele kravate često zahtevaju upotrebu manjih čvorova kao što su "četiri u ruci" ili "jednostavni čvor". Tanke kravate obično imaju koristi od većih čvorova kao što su "prat" ili "Vindzor".

Nepotrebno je reći da je dobro predstavljena kravata standard u odeći svakog džentlmena.

Svaki čvor ima poseban karakter.

"Princ Albert" se šepuri sa prefinjenom elegancijom. "Kelvin" baca oprez u vetar. "Murrell" se ceri kao Češirska mačka. "Van Vijk" namiguje kao nitkov sa tajnom. Čvorovi "Eldredge" i "Triniti" se vrte i savijaju kao futuristički origami kravate.

pexels.com

Vezivanje jednog čvora je vekovna tradicija koju su očevi preneli na svoje sinove, a u istorijskom razvoju vezivanja čvora pojavilo se 17 različitih metoda. Ovaj vodič vam objašnjava dva jednostavna načina, tako da se nadamo da će se ponosna tradicija nošenja kravate nastaviti i da će svaki muškarac izgledati elegantno.

Ono što je važno jeste da nađete pristup koji vam najviše odgovara kako biste postali jedan od onih "nindža" za kravate koji ne provode dvadeset minuta ispred ogledala pokušavajući da isprave dužinu kravate.

Neka vaš partner ili druga važna muška figura u vašem životu impresionira svoj tim na sledećem sastanku novim dizajnom kravate ili, ako želite da obradujete svog partnera, naučite ga ovim dvema metodama.

Neka to bude vaš mali eksperiment. Igra.

Kako da vežete kravatu, saznajte u videu na početku teksta.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Moda i lepota

Komentari

  • teska glupost

    24. maj 2022. | 16:34

    postoji mnogo mnogo jednostavnij nacin

    Podelite komentar

  • Dule

    24. maj 2022. | 17:32

    Vegnes je za gredu pod krov i jump.

    Podelite komentar