• 0

Vreme čitanja: oko 3 min.

Od pank princeze do zavodljive meduze: Najbolje obučene pevačice sa sinoćne dodele Gremi nagrada

Vreme čitanja: oko 3 min.

Na 64. dodeli Gremi nagrada najpoznatija imena iz sveta muzike smeškale su se paparacima u najboljim komadima poznatih dizajnera

  • 0
Lejdi Gaga, Olivia Rodrigo, 64th Annual Grammy Awards Foto: Tanjug/AP

Najveće zvezde muzičkog sveta pojavile su se sinoć u Las Vegasu na 64. ceremoniju dodele Gremi nagrada u MGM Grand Garden Areni. Naporan rad stilista i glam timova svake od zvezda iz najrazličitijih žanrova prethodio je gala večeri. Sve zvezde su se potrudile da svojim autfitom budu zapažene, a najpoželjniji aksesoar večeri bio je zlatni gramofon koji je sijao više od bilo kog najekskluzivnijeg nakita punog dragulja.

Narednih dana pričaće se o neobičnim kombinacijama, o onim koje su samo za pojedine zvezde skrojili najveći dizajneri, ali i o kompletnim promašajima najvećih muzičkih zvezda.

Dašak starog Holivuda

Pevačica Ledi Gaga je starim holivudskim glamurom u crno-beloj "armani prive" haljini na jedno rame uveličala ovo veče pojavivši se na crvenom tepihu. Dodala je ogrlicu sa dijamantima, koja se odlično isticala budući da pevačica u poslednje vreme stalno nosi svečane punđe. Dok je nastupala na velikoj bini ispred svojih kolega, ponela je zelenu svilenkastu haljinu sa dramatičnom mašnom koja podseća na kultni kostim Merilin Monro iz muzičke komedije "Džentlmen preferira plavuše".

Gaga je bila nominovana u pet kategorija, a tokom svoje karijere osvojila 12 Gremija; prvi je bio najbolji elektronski/dens album za "The Fame" 2010. godine.

Mlada nada

Olivija Rodrigo se pojavila na svojoj prvoj dodeli Gremi nagrada (i prvom osvajaju) izgledajući kao pank-pop princeza u haljini Vivijen Vestvud. Pevačica je nosila dugu crnu haljinu otvorenih ramena sa ružičastim šljokicama koja ocrtavaju njenu siluetu. U stilu prave princeze, izgled je upotpunila sa dugim crnim svilenim večernjim rukavicama i ogrlicom - baš kao Pepeljuga.

Poznato je da Rodrigo nosi šarenu šminku ili smele usne, ali sinoć je ublažila uobičajen izgled. Nosila je prilično prirodnu i neutralnu šminku i začinila je debelim crnim ajlajnerom. Olivija je umesto upečatljivih dijamanata ostala dosledna celom konceptu svog izgleda i stavila dve čoker ogrlice, koje su nam se vratile u modu još pre neku godinu.

Fuksija-roze je svuda

Sviti (Saweetie) je izgledala divno u toplo ružičastom dekoltiranom grudnjaku sa odgovarajućom balon-suknjom visokog struka, uz šta je uparila i rukavice do ramena. Reperka je bila nominovana za najboljeg novog izvođača i za najbolju rep-pesmu za "Best Friend".

Pred fotografima je pozirala u crnoj haljini sa draperima Oscara de la Renta. Ona je na pravi način iznela sve popularniju fuksija boju zahvaljujući boji nijansi svoje kose, a detalji na haljini takođe su se odlično uklopili uz piksi-srebrnoplavu frizuru.

64th Annual Grammy Awards Foto: Tanjug/AP

Rekreiranje čuvene "svađe"

Dua Lipa i Megan Di Stalion izazvale su poprilično oduševljenje na dodeli Gremija dok su vodile program pri uručivanju jedne od nagrada. Duo koji je nedavno zajedno objavio pesmu "Sweetest Pie" izašao je na scenu u odgovarajućim crnim odevnim kombinacijama kako bi Oliviji Rodrigo uručio nagradu za najboljeg novog izvođača.

Dame u crnom nosile su identične "versaće" komade koji se sastoje od slip haljina nanesenih preko lateks pantalona. Ovo je podsetilo na svima poznati trenutak između Maraje Keri i Vitni Hjuston na VMA 1998. godine, koje su ponele identične "versaće" kombijacije i na bini su imale malu "svađu", dok ih nije prekinula Donatela Versaće rekavši da su obe njene devojke i potom im skinula haljine kako bi se ispod ukazale potpuno dve različite kombinacije. Donatela je cela u "versaće" zelenoj kombinaciji ponovo stupila na binu kako bi podržala svoje devojke, koje su nosile moćne crno-zlatne kombinacije.

Dolaskom na Gremi 2022. kao prezenterka Dua Lipa je privukla pažnju platinastom transformacijom kose koja je sve primećenija kod poznatih zvezda. Kamerama se smešila u starinskoj crnoj "versaće" haljini, modernizaciji konfekcijskog komada kolekcije iz jeseni 1992, sličnom stilu koji je nekada i sama nosila Donatela Versaće.

64th Annual Grammy Awards Foto: Tanjug/AP

Duina duga crna haljina imala je dugačke proreze sa obe strane, a čvrsta tkanina se postepeno pretvarala u providnu mrežu. Dodatni komadi tkanine presecali su se preko Duinog tela, stvarajući efekat mreže. Izgled je zaokružila visokim crnim štiklama i upečatljivim zlatnim meduza "versaće" nakitom.

Video: Defile svetskih zvezda na crvenom tepihu Oskara: Nikol Kidman, Kristen Stjuart, Bili Ajliš,...

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Moda i lepota