• 0
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

U susret Met Gali: Šta se dešava tokom svečanog dela večeri?

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Kako to da nikada ne vidimo fotografije poznatih iz unutrašnjosti muzeja?

  • 0
Moda Nedelja mode Njujork Metropoliten muzej Met Gala Foto: Tanjug/AP

Dok gledamo slavne ličnosti kako poziraju paparacima i penju se uz stepenice Metropoliten muzeja tokom najveće modne noći, ne možemo a da se ne zapitamo - šta se to tačno tamo dešava? Da li je jedina poenta da ispratimo autfite poznatih ili se tu krije neki dublji smisao koji opravdava organizovanje ovakvog luksuznog događaja?

Iako je događaj na crvenom tepihu svakako glavna atrakcija - to je noć kada zvezde nose najbolju odeću, na kraju krajeva, stvarni događaj zbog kojeg su svi tamo je izuzetno misteriozan. Poređenja radi, Oskarov crveni tepih je nesumnjivo vrhunac večeri, ali svi znamo tačno šta se dešava i unutar same ceremonije. Isto važi i za većinu događaja na crvenom tepihu. Pa zašto su detalji Met Gala tako misteriozni?

Zašto nema fotografija sa samog događaja?

Poznatim ličnostima koje idu na Met Galu zabranjeno je da snimaju bilo kakve fotografije na društvenim mrežama unutar događaja. Pravilo je očigledno stupilo na snagu jer su gosti provodili previše vremena na svojim telefonima i nisu bili prisutni tokom večeri. Naravno, gosti su donekle prekršili pravila poslednjih godina, opalivši nekoliko selfija u kupatilu, koji su kasnije postali skoro jednako poznati kao i fotografije sa crvenog tepiha.

Akcenat je i dalje na izložbi

Dok sama Gala ima deo večeri za sedenje, poznate ličnosti imaju pogled na samu izložbu odmah nakon crvenog tepiha.  Događaj Met Gala označava otvaranje godišnje modne izložbe Muzeja. Ove godine, izložba će se fokusirati na pozlaćeno doba u američkoj istoriji, što znači da će biti prikazana moda velikih američkih dizajnera sa početka veka – i zbog toga je sam događaj svake godine tematski, a sami gosti su obučeni u u skladu sa tim. U intervjuu za "Insajder" bivši zaposleni, Majk Hartman, potvrdio je da su se poznate ličnosti kretale između prostorija Metropoliten muzeja tokom čitavog događaja - pretpostavlja se da su gledali eksponate prikazane na izložbi.

Hartman je 2018. godine rekao da su ih, nakon što su se gosti uselili u Američko krilo muzeja, pozdravili Kejti Peri i Dečji hor iz Vatikana i počastili ih pesmama. Nakon toga su se uputili u Petrie Court - deo muzeja gde je održana večera.

Raspored sedenja prema dizajnerima

Od 300 do 500 gostiju koji su navodno prisutni na događaju svake godine, stolovi su podeljeni u grupe od 15 do 20 ljudi. Ali ako ste elitna slavna ličnost, verovatno ćete sedeti za manjim stolom u zavisnosti od toga kog dizajnera nosite.  Gostima je dozvoljeno samo sat vremena da zaista pojedu hranu, a obroci se serviraju direktno na tanjire slavnih gostiju.

Pažljivo biran jelovnik

Meni se menja svake godine u zavisnosti od teme. Prošlogodišnji događaj vodio je Markus Samuelson koji je nadgledao kreiranje biljnog menija koji je odražavao temu "U Americi: Leksikon mode". Kanapei su uključivali kukuruzni hleb od kokosovog mleka, arancini od crnog pirinča i vrganja sa kalabrijskim čili sosom od bundeve i kolač od lubenice sa dimljenom juzu sojom na panipuri krekeru. Ni mi ništa ne razumemo, niti možemo da zamislimo, ne brinite.

Video: Kim lopov, morbidne oči, zlatni vitez, mač i šiške ispod miške: Najbizarniji stajlinzi sa Met Gale

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Moda i lepota