• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Posetili smo Belgrade Fashion Week i zaljubili se u haljine Milana Zejaka

Vreme čitanja: oko 2 min.

Svedenost i elegancija najbolje opisuju Milanov stil dizajniranja

  • 0
Milan Zejak, Belgrade fashion week

Foto: Belgrade fashion week

Pre nekoliko dana svečano je otvoren Belgrade Fashion Week. U mnoštvu nadarenih i unikatnih dizajnera jedna kolekcija je svojim interesantnim krojevima ostavila snažan utisak na nas.

Milan Zejak je već poznat našoj modnoj sceni kao jedan od dizajnera koji uvek uspe da prenese jednostavnost i minimalizam na takav način da publiku nikada ne ostavi ravnodušnom.

I ovaj put, uspeo je da nas zaintrigira odabirom tkanina koji se u modnoj industriji naziva deadstock materials - što u prevodu znači reciklirani, ali i ostaci materijala iz prošlogodišnjih sezona.

Zanimljiv odabir materijala, kao i sami sašiveni odevni komadi ostavili su nas da žudimo gotovo za svakim autfitom. Istovremeno vrlo praktične i prefinjene, predstavljene odevne kombinacije nude sjajne izbore i za dnevna i za večernja, nešto svečanija izdanja. To su oni komadi koje priželjkuju žene istančanog ukusa.

Svedenost i elegancija najbolje opisuju Milanov stil dizajniranja.

Na reviji održanoj u  rekonstruisanom bioskopu Beograd, odeća koju smo videli ostavila nas je bez daha svojim zanimljivim, gotovo geometrijskim oblicima i teksturama koje nas podsećaju na prirodne elemente.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ona.rs (@onarsportal)

Celokupan ambijent doprineo je da sama revija dobije na mističnom efektu, kao i sami vizuali na video bimu.

Milan je čovek od detalja. Za svoju reviju svaki put dobijemo doživljaj za sva čula; pored animiranih grafika koje se vrte na video bimovima dok revija traje, uvek možemo čuti i originalnu muziku, komponovanu specijalno za tu priliku.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Frizerski Centar Hairlovers (@frizer_hairlovers)

Radom na ovogodišnjoj mini-kolekciji, dizajner je nastavio istraživanje kroja i volumena kroz primenu ugaonih oblika i ravnih linija u modelovanju odevnih predmeta.

Klasični pristup dizajnu zaokružio je izborom tradicionalnih materijala poput pamučnih kepera, buklea i vunenih i viskoznih štofova neutralnih i prirodnih tonova. Veći deo kolekcije izrađen od "dead stock" materijala, što je u skladu sa etikom brenda i insistiranju na visoko kvalitetnoj domaćoj proizvodnji malog obima.”

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Moda i lepota