• 2
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Proglašeni pobednici konkursa We Together: Mladi dizajneri oduševili ljubitelje mode!

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Zadatak konkursa bio je stvoriti kreacije inspirisane urbanom, street modom i dizajnom i bojama

  • 2
We Together, Belgrade Fashion week

Foto: LCF Media

Revija mladih dizajnera i finale konkursa We together okupili su "creme de la creme" beogradske i srpske scene, a prestonički bioskop "Balkan" bio je mali da primi sve entuzijaste koji na modu gledaju kao na poseban umetnički, ali i lifestyle koncept.

Iako se moglo videti dosta poznatih lica, glavne zvezde večeri bili su Aleksandar Latinović, Vila Pajkić i Nenad Pavlović, pobednici ovogodišnjeg konkursa We Together, koji je organizovan u saradnji brenda IQOS i Belgrade Fashion Week-a.

Novi vizionari beogradske i srpske fashion scene, u atmosferi i setingu koja stoji rame uz rame globalno najprestižnijim modnim događajima, po oceni žirija smelo su izneli svoje ideje i viziju street i urban mode, te kroz stilsku orijantaciju, inovativne modelarske konstrukcije i sam koncept mini kolekcije osvojili ne samo njihovu naklonost, već i naklonost publike.

- Ovogodišnji konkurs okupio je dosta dobrih kandidata, koji su jako dobro odgovorili na temu. Radi se o studentima i vrlo mladim dizajnerima koji nemaju iskustva u realizaciji, ali idejno su bili jako dobri, imali su jako dobre ideje. Žiri je pre svega gledao ideju i inovativnost, i drago mi je da su mnogi od njih i te kako razmišljali o redizajnu, reciklaži i svim važnim stvarima koje karakterišu slow fashion i novi pristup modi. To me kao člana žirija i kao osobu koja voli modu i te kako raduje, jer mislim da su to neki važni iskoraci u savremenoj modi - rekao je Nenad Radujević, osnivač Belgrade Fashion Week-a i član žirija.

Konkurs je izazvao veliku pažnju sa više od 100 pristiglih prijava, a mladi dizajneri imali su zadatak da svoje modele oboje u tonove The We Edition IQOS limitirane kolekcije koja naglašava lepotu različitosti i inspiraciju crpi iz autentičnosti IQOS zajednice.

Finalna revija okupila je petnaest mladih dizajnera, studenata, diplomaca i postdiplomaca modnog dizajna, koji su tokom čitavog procesa imali podršku mentora, istaknutih fashion magova domaće modne scene. Ipak, samo njih troje je izabrano za pobednike ovogodišnjeg We Together konkursa.

- Jako sam srećna i uzbuđena što je moj rad uvršten u tri najbolja. Ovo je tema koja mi je bliska, sviđa mi se ulični stil, kontradiktornost koja se vidi na ulicama. Za inspiraciju sam uzela arhitekturu Beograda, kombinujući siluete zgrada i oblike grafita, njihove boje, koje se poklapaju sa IQOS bojama. Sam proces je obuhvatio istraživanje koncepta i teme, nakon čega je onda je ostalo nekoliko dana da se sašije cela kolekcija. Ali uz puno truda, nespavanja i dobrih prijatelja, sve se može - izjavila je Vila Pajkić, drugoplasirana na We Together konkursu.

Ona će zajedno sa preostalih dvoje finalista dobiti priliku da po prvi put samostalno predstavi svoje kolekcije u okviru revija na sledećem Fashion Week-u.

(Ona.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Moda i lepota

Komentari

  • Bole

    14. maj 2022. | 14:23

    Joj Boze , sto je starija sve vise lici na Isidoru … Drago dete cestitam !!!

    Podelite komentar