• 0

Vreme čitanja: oko 3 min.

Bata Spasojević pomerio sve granice: Ljubitelji mode uz suze i ovacije pozdravili spektakl na Belom dvoru

Vreme čitanja: oko 3 min.

Inspiracija za najnoviju kolekciju bio čuveni film "Praznik u Rimu"

  • 0
Revija Bata Spasojević

Foto: Marko Arsić

Poznati srpski dizajner Bata Spasojević sinoć je na Belom dvoru spektakularnom modnom revijom, na kojoj je premijerno prikazao kolekciju za proleće/leto tekuće godine, Beograd učinio prestonicom mode, dobre zabave i najboljeg druženja.

Potpuno drugačija muško/ženska kolekcija, neviđena do sada na našim prostorima, sa akcentom na visoku eleganciju, ali sa Batinim prepoznatljivim pečatom modernog, ostavila je bez daha publiku koja je ovacijama i aplazom ispratila jednog od najvećih kreatora u regionu i njegove modele.

U ovoj glamuroznoj noći, koja će ostati upamćenja kao modni, ali i muzičko-scenski spektakl, ljubitelji mode pustili su i po koju suzu kada je Bata otkrio da su kolekcija i veče za pamćenje posvećeni jednoj posebnoj ženi - nedavno preminuloj Tamari Bakić, uz koju je koračao kroz svet mode i koja je bila njegova velika podrška do svog poslednjeg dana.

Iako je pred samu reviju poznati dizajner otkrio da mu je inspiracija za najnoviju kolekciju bio čuveni film "Roman Holiday", odnosno "Praznik u Rimu", prisutni nisu skrivali iznenađenje kada su se zidovi Belog dvora, zahvaljujući vizuelno scenskim efektima na trenutak pretvorili u Fontanu di Trevi, Koloseum, čuvene rimske statue, ali i scene iz pomenutog filma.

Likovi neponovljive Odri Hepbern i čuvenog Gregori Peka, na vratima Belog dvora, označili su da je revija otvorena i da spektakl može da počne.

Nekoliko sati posle neviđenog spektakla na našim prostorima, čuveni kreator podelio je svoje prve utiske.

- Utisci i emocije posle svake uspešne revije su snažni i jaki, ali zaista, ovog puta je bilo posebno, snažno, za pamćenje. Sve je teklo po planu od kastinga, preko bekstejdža do organizacije. Ljudi su zaista uzivali u jednom ne samo modnom događaju, ostvarila mi se želja da to bude kompletan art doživljaj od mapiranja sa sekvencama Rima i filma "Praznik u Rimu", zatim numere Marije Kalas Ave Marija koja je posvećena Tamari Bakić - podelio je Bata Spasojević prve utiske posle sinoćne večeri.

- Kolekcija u jakim koloritima je posebno bila interesanta i neočekivana, s obzirom na to da ja volim i prepoznatljiv sam po crnim komadima. Bilo je ovo jedno potpuno drugačije veče u svakom segmentu, veče puno emocija koje su ljudi, ja verujem, poneli sa sobom.

Još uvek smo pod adrenalinom čllanovi mog tima i ja, zadali smo sebi samima ozbiljan domaći zadatak, a to je da u budućnosti moramo da nadmašimo čak i ovo čarobno veče o kome će se dugo pričati.

Ljubiteljima mode obećavam puno dobrih komada, i još puno večeri u kojima ćemo se družiti, jer dobra energija i nova iskustva daju mi snagu da budem još slobododniji u mom kreativnom izražaju - otkrio je Bata Spasojević.

Crvenim tepihom sinoć su kao Batini gosti prošetali predstavnici ambasada, vodećih domaćih kompanija, uvažene zvanice iz sveta mode, biznisa, advokature, pevačice Seka Aleksić, Ivana Nikolić i Sanja Vučić iz grupe Hurricane, Neda Ukraden, Cakana, Rada Manojlović, Tina Ivanović, Milica Todorović, Marko Bulat, Bojan Marović, Ana Štajdohar, zatim TV lica Suzana Mančić, Siniša Medić, Filip Maksimović, Maja Manojlović, Ana Pendić, Jelena Gajšek, Darko Tanasijević, Dea Đurđević, koja je vodila program, biznismen Vojin Đorđević, biznismen i doktor Vladimir Cakan, doktorka Jana Batsialou, doktor Vladimir Arsenijević.

U publici su bili i Vesna Jugović, Milan Maglov, Sergej, Tara, Andrija Jo, Lea Stanković i brojni drugi gosti.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Moda i lepota