• 0
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Retrospektiva slavnog brenda u srcu Milana: Evolucija jednog prstena

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Nastao sa idejom oboležavanja dolaska novog milenijuma i inspirisan rimskim Koloseumom, B.zero1 danas je jedan od najpoznatijih modela nakita na svetu

  • 0
Ona.rs- moda Foto: Tamara Kostic

Kako jedan prsten nastaje ali, pre svega, kako postaje kultni komad omiljen među ljubiteljima mode i nakita, slavnim ličnostima i kolekcionarima, na najbolji mogući način demonstrira retrospektiva slavnog brenda "bulgari", koja se do 12. juna održava u srcu Milana.

Glavni akter ove retrospektive je prsten B.zero1 nastao 1999. godine u slavu novog milenijuma. Gotovo nalik skulpturi, tokom godina postao je jedan od najpoznatijih i najprestižnijih modela nakita.

Linije rimskog Koloseuma kao i spiralni elementi industrijskog dizajna bili su inspiracija za njegov dizajn, a pažljivo je i sa simbolikom dato ime: „b“ je početno slovo ovog prestižnog brenda, „zero“ (nula - ital.) predstavlja 2000. godinu, a broj 1 izabran je kao znak novih i nepreglednih početaka.

Osmišljeni kao burma, modeli kolekcije B.zero1 nadrasli su svoju prvobitnu ulogu, a tokom godina su se pojavljivali u različitim verzijama koristeći raznovrsne kao i nekonvencionalne materijale, od keramike preko mermera, pa do dijamanata.

Ostale su upamćene i saradnje sa slavnim kreativcima poput arhitekte Zade Hadid i skulptora Aniša Kapura koje su iznedrile modele omiljene među poštovaocima ovog slavnog brenda nakita.

Verzijom iz 2004. godine, B.zero1 definitivno je i potvrdio status uniseks modela, omiljenog kako među ženama tako i muškarcima.

Video: Pohvalila se vereničkim prstenom, ali su svi gledali u nešto drugo: Ovo je grozno

(Ona.rs/Tamara Kostić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Moda i lepota