• 0
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Letnje dugačke marame i ove sezone hit na plažama: Samo odaberite želite li haljinu ili suknju

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Leto je stiglo, odmor je pred nama, more, jezero, planina, selo, grad...Gde god da budete želite opuštanje u ležernoj odeći - marame koje možemo pretvoriti u haljinu ili suknju pravo su rešenje i ovoga leta

  • 0
Marama za plažu Foto: Shutterstock

Tokom letnjih vrućina, čak i kada smo na odmoru, na plaži pored mora, gde se možemo rashladiti u svakom trenutku, postoje dani kada su vrućine do te mere nepodnošljive da skoro ne postoji komad odeće koji bi nam prijao u tim trenucima. Postoji rešenje i za to i veoma je trendi ove sezone, a zove se sarong.

Zanimljivost vezana za sarong je da je to tradicionalni indonežanski odevni komad koji je još pre tri decenije ušao na velika vrata kao aksesoar i nezaobilazni deo "boho" - opuštenog stajlinga.

Godinama unazad ova velika marama veoma je inspirativna za modu u letnjim danima jer pored toga što se može nositi kao suknja ili haljina ili trendi top, može se poneti i preko farmerki, pantalona i šortseva. Takođe, ide uz sve ženske figure, visine, godine, građu, stilove.

Jednostavno odaberete sarong od svile, lana ili pamuka, sa nekim bogatim i zanimljivim desenom i obavijte ga oko struka ili grudi (u zavisnosti na koji stil ste se odlučili) i to je to. Spremni ste da uplovite u leto rasterećeni, otvoreni i raspoloženi obavijeni mističnom energijom velike letnje marame koja ističe vašu elegantnu nonšalantnost.

Predlažemo vam nekoliko varijanti nošenja sarong marame.

Najčešće korišćena varijanta suknje

Jednostavno obmotana marama oko struka, desena koji prija svim damama, svezana u čvor na željenom mestu.

Romantičan model

Jednobojna marama sa detaljima po obodu koji daju romantičan izgled ovoj suknji.

Sarong haljina u elegantnoj boji

Zanimljiv desen u smaragdnoj boji ostavlja utisak elegancije i ukusa u vašem izdanju na plaži.

Sarong kao trendi top

Zanimljiv i ženstven desen marame koju moćete svezati u veoma trendi top u kombinaciji sa farmerkama ili širokim letnjim pantalonama.

Kako vezati sarong

Najjednostavnije je da uhvatite krajeve materijala i obmotate ih oko grudi kao peškir posle tuširanja, ali tako da krajevi budu napred. Vežite krajeve tako da napravite malo veći čvor ili zanimljivu mašnu ili  zavežite krajeve na leđima. Ako želite da svoj sarong nosite kao kratku suknjicu, preklopite ga napola i vežite oko kukova.

Video: Marame kao stilski dodatak idealne za proleće

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Moda i lepota