• 0
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Najekstravagantniji šeširi na Rojal Askot-u 2022: Neke ćete poželeti da pogledate bar dva puta

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Kada je u pitanju Rojal Askot, što je odvažniji šešir na glavi - to bolje

  • 0
Kraljevske konjske trke u Askotu, Parada šešira fascinatora

Foto: Tanjug/AP

Šta je zajedničko ljubiteljima konjskih trka i proizvođačima šešira? I jedni i drugi vole Rojal Askot - jedan od najvećih godišnjih britanskih događaja u vezi sa konjskim trkama.

Pa ipak, iako je sam događaj usredsređen na konjski sport, ova manifestacija je takođe i pozornica za ljubitelje šešira.

Zahvaljujući pravilu oblačenja za posetioce ovih trka, dame imaju priliku da pokažu najneverovatnije kreacije svojih "pokrivala za glavu", koja što više prkose gravitaciji - to su zanimljivija.

Šeširi su, naime, deo ženskog kodeksa oblačenja u Rojal Askotu, koji dozvoljava da se na glavi ima odevni predmet sa „čvrstom bazom od 10 santimetra ili više u prečniku“ kao alternativa šeširu, ali ne dozvoljava fascinatore (vrstu ukrasnog šešira).

 

Treći dan trka u Askotu, poznat je kao "Dan Dama", objašnjava Independent. Ovaj naziv datira još iz 1823. godine, kada je anonimni pesnik opisao taj dan kao onaj "kada žene, poput anđela, izgledaju slatko i božanstveno“. To je dan kada se džokeji bore za Zlatni pehar, a moda i glamur dostižu svoj vrhunac.

Ovogodišnji Rojal Askot održava se usred prvog toplotnog talasa u godini, sa temperaturom od čak 34 stepena. Na događaju obično prisustvuje kraljica, čija je ljubav prema konjima opšte poznata, ali Njeno veličanstvo je ove godine propustilo trke. Umesto nje, pojavili su se drugi članovi kraljevske porodice.

Pogledajte još neke od najzanimljiviih modela šešira koji su prodefilovali na ovogodišnjem Rojal Askotu.

Znamo, neke ste želeli da osmotrite i drugi put.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Moda i lepota