• 0
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Haljine koje se ne šiju: U Beogradu predstavljen nov modni trend, koji budi lepotu i svest o održivoj modi

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Haljine su specifične po tome što se ne šiju. To su haljine od kože i metala, koje se sklapaju, kaže Miona Badžević Anđelković, jedna od autorki revije

  • 0

Miona Badžević Anđelković i Milica Marinković predstavile su novu koleciju haljina proleće-leto. “Let her bling bling“ donosi kreacije specifične po mnogo čemu. Ono što je sigurno, bude ženstvenost, ističu lepotu tela, ali imaju i mnogo dublju poruku.

Haljine su specifične po tome što se ne šiju. To su haljine od kože i metala, koje se sklapaju. Inspiracija za ovu kolekciju i za ceo naš brend „let her“ je zapravo Miličina eko moda jer je Milica autorka ekoloških haljina koje su pravljene od limenki, od plastičnih flaša, čepova – kaže Miona Badžević Anđelković, koja je prvi put pre pet godina videla lakovanu kožu koja ima završnu obradu kao metal, kao limenke koje je Milca koristila za rad, i tako dobila ideju za buduće kolekcije.

– Uhvatila sam to parče kože i rekla: „Mima, mi ovo moramo da pravimo zajedno.

I tako je nastao brend, kaže Miona, dok Milica ističe da ju je baš Miona iz sasvim umetničkog prebacila u komercijalno. Dodatno, ova umetnica se osvrće i na ekološku važnost mode i podržavanje domaćih dizajnera.

Revija održana u okviru „Law concept store-a“ , u beogradskom tržnom centu, predstvlja budućnost mode i približava je širem auditorijumu.

Tržni centi i concept store-ovi su budućnost našeg šopinga. Concept store u kome mi prodajemo, koji nam je omogućio da na ovako prelepoj terasi napravimo reviju sigurnim korakom ide ka toj budućnosti – kaže Miona i posebno ponosno govori o devojkama koje su ponele njene i Miličine haljine i učinile ih još lepšim.

– Mi imamo takav koncept života da sve radimo zjedno. I letujemo, i zimujemo, i putujemo, i treniramo, i pucamo. Većina devojaka koje su iznele reviju su članice streljačkog kluba. Neke devojke su sada prvi put prošetale modnim pistom, neke su pak misice Srbije, sa velikim iskustvom u modnom revijama. To je bio njihov način da pruže nama dvema, koje smo takođe u tom streljačkom kljubu, veliku podršku. Čak imamo i šminkerku koja je nosila haljinu. Sve devojke su ovde od srca i zdušno jer vole ovo što radimo.

Video: Najveći modni i lifestyle događaj na ovim prostorima: My Global Fashion Awards

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Moda i lepota