• 0
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 4 min.

Stilisti otkrivaju komade odeće koji vas čine starijim i trikove da uvek budete zadovoljni izgledom

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 4 min.

Mnoge žene upadaju u zamku time što pokušavaju da prate trendove, ali ono što je popularno među mlađim generacijama, nije nužno pravi odabir i za starije

  • 0
žena, haljina, sako, crveni karmin, torbica

Foto: Shutterstock

Neke žene jednostavno znaju sve tajne stila. One prihvataju modu s lakoćom, kao da uvek znaju šta rade i uvek izgledaju fantastično i samouvereno u svojoj odeći. Istina je da nema tajni, samo nekoliko osnovnih smernica koje treba zapamtiti kada je u pitanju razvoj vašeg stila.

Pravi izbor odeće može vam pomoći da sprečite da izgledate starije nego što jeste. Nekoliko jednostavnih pravila koje nam prenosi sajt Habitat pomoći će vam da poboljšate svoju siluetu, dodate sofisticiranost, a ipak kreirate izgled koji je jedinstven i specifičan baš za vas.

Ipak, na kraju dana, najveći trik da izgledate sjajno je da sa samopouzdanjem nosite ono za šta ste se odlučili.

Odabir prave obuće

Prava cipela može učiniti da vaše noge izgledaju duže i vitkije. Neke žene s godinama se odlučuju za udobnost umesto stila. Ali širok spektar dostupnih stilova olakšava zadovoljavanje oba kriterijuma.

Cipele sa izrezima i otvorenim prstima su moderne i dodaju mladalački duh odeći. Izbegavajte horizontalne kaiševe za gležnjeve i zdepaste potpetice zbog kojih vaše noge izgledaju kraće. Ako ne možete da nosite štikle, probajte elegantan klin. Izaberite čizme do kolena koje vam izdužuju noge, a ne gležnjače koje smanjuju dužinu nogu. Što se tiče boje cipela, gole nijanse poboljšavaju vitku iluziju.

Crna boja nije uvek rešenje

Crna jeste klasika i kada nosimo crnu boju, izgledamo mršavije. I jeste, crna je uvek moderna. Ali ako nosite kombinaciju u sasvim crnoj boji, možete izgledati starije nego što jeste. Zato, ponesite crnu boju, ali ne od glave do pete. 

Crna boja, posebno kada se nosi blizu lica, pojačava linije ispod brade i senke oko očiju, kažu konsultanti za boje. Izjednačava ton vaše kože i naglašava tamne mrlje koje se prirodno javljaju, posebno kod starije kože. Nosite crno, ali izbegavajte visoke kragne. Osvežite svoju omiljenu monohromatsku odeću jarkim bojama. Isprobajte jaknu u tonovima dragulja, ili ako više volite mirnije boje, izaberite onu sa zanimljivom teksturom, poput tvida.

Zamke modnih trendova

Modne revije, crveni tepisi i modne piste inspirišu većinu žena pri kupovini odeće. Svake sezone postoji nova estetika i novi zahtevi koji većina želi da preuzme i prati. Ipak, budite izbirljivi kada je u pitanju odabir modernijih stvari i nosite ih štedljivo.

Umesto toga, izaberite odeću po meri bezvremenskih, klasičnih stilova od kvalitetnih tkanina. Većina modnih trendova izgleda dobro samo na određenim tipovima tela i ne traju dugo. Odeća je investicija. Ako vam nije laskavo i ne čini da osećate samopouzdanje kada nešto obučete, nemojte trošiti novac na to, ma koliko je trend trenutno popularan na društvenim mrežama.

Biranje odeće koja vam pristaje

Žene koje pokušavaju da sakriju svoj oblik tela noseći bezobličnu odeću imaju tendenciju da izgledaju starije umesto vitkije. Haljine koje ističu struk poboljšavaju vašu siluetu. Uske farmerke dodaju dužinu vašem telu i prilagođavaju se skoro svakoj prilici ako pronađete pravi stil. Odeća koja dobro stoji ne mora da bude tesna i nikada ne bi trebalo da bude neprijatna. Ovakva garderoba može naglasiti vaše omiljene karakteristike i skrenuti pažnju sa onih kojima niste baš oduševljeni.

Odeća koja provereno dodaje godine

Komadi  garderobe s prevelikim printovima kakvi se obično nalaze na bluzama ili "maksi" haljinama su ponovo u trendu i mladi ih obožavaju, ali starije žene će odabirom ove odeće svoje godine još više istaknuti. Umesto njih, bolje je birati komade s manjim printovima.

Takođe, izbegavajte stare, vrećaste pantalone i farmerice. Stilisti kažu da, osim što možete izgledati preopušteno, takvi komadi garderobe šalju i pogrešnu sliku o vašoj figuri. Zato pri kupovini isprobajte što više pantalona dok ne nađete one koje odgovaraju vašem obliku tela.

Moramo vam reći i da duge suknje dodaju godine, dok jako kratke suknje mogu biti "preterane". Tada su najbolji izbor suknje srednje dužine (do kolena ili do zgloba) koje pristaju svakoj ženi bez obzira na godine.

Ako mnogo volite žersej

Udoban je i prelepo izgleda na ofingeru, a ipak može dodati godine vašem izgledu. Materijal od žerseja funkcioniše samo ako je drapiran ili raščlanjen. Lepljivo obično ne znači da je odeća dobro uklopljena, a tkanina od žerseja privlači pažnju na svaki deo vašeg torza. Odeća treba da isatkne vaše obline, a ne da se zalepi za njih. Umesto toga, probajte dvostruko pleteni žersej ako volite rastegljivost i udobnost.

Slobodno naglasite svoje najbolje atribute

Mnoge žene osećaju da je vreme da se prikrivaju kada dođu u određene godine, umesto da pokažu ono čime raspolažu tj. ono što je na njima najlepše. Skrivanje tela od glave do pete ispod slojeva odeće dodaje godine vašem izgledu. Nema ništa loše u malom dekolteu. Ali ako ste skloni da budete malo konzervativniji, nemojte se plašiti da pokažete svoj vrat, ruke, ramena ili noge. Izaberite kvalitetnu, lepu odeću koja naglašava delove tela na koje ste najponosniji.

Birajte boje koje se slažu sa vašom kožom

Samo zato što volite neku boju ne znači da vam dobro stoji. Kako starimo, boje kože se hlade. Svetle boje ne izgledaju uvek tako privlačno kao tamne na većini žena. Pasteli su obično previše slični bojama kože žena dok stare.

Nošenje ovih svetlijih boja ima tendenciju da daje isprani, bledunjav i umoran zgled. Tirkizna daje sjaj, a srednje crvena ljubičasta ili prigušena fušija stvara mladalački izgled.

Žene koje imaju dašak ljubičaste boje u kosi treba da isprobaju jorgovan i lavanda kolorite, koji dobro funkcionišu sa svim tonovima kože.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Moda i lepota