• 2

Vreme čitanja: oko 6 min.

Slike za Instagram - saveti za slikanje uz koje ćete osvojiti društvene mreže

Vreme čitanja: oko 6 min.

Da li zavidite ljudima koji imaju savršene fotografije na Instagramu i pitate se zašto vama pravljenje takvih fotografija ne polazi za rukom?

  • 2
Extreme intimo

Foto: Mirko Tabašević

Instagram je najpopularnija društvena mreža koja je istovremeno i full time zanimanje mnogih ljudi. Ljudi širom sveta svakodnevno postavljaju fotografije kako bi na što bolji način predstavili svoj život, zanimanje ili biznis kojim se bave.

Extreme Intimo se trudi da ispuni vaša očekivanja i napravi fotografije na društvenim mrežama za letnju sezonu koje će na najbolji način oslikati samopouzdanje koje dobijate nošenjem naših kupaćih kostima. Jer ipak, najbitnije je da se dobro osećate u svojoj koži, zar ne?

U nastavku teksta podelićemo sa vama nekoliko saveta i trikova kako napraviti dobru sliku za instagram kojom ćete osvojiti svoje pratioce.

#1 Poze za slikanje za instagram - pronađite pozu koja vam najviše odgovara

Instagram modeli koriste određene poze koje njihovu figuru čini izduženijom, a njihovu sliku interesantnijom. Otkrićemo vam neke od njih, a vi izaberite one Instagram poze koje vam najviše odgovaraju.

Izgledajte više - ukrštene noge ili blagi iskorak

Ukoliko želite da izgledate više, kada pozirate za fotografiju, napravite razmak između nogu i jednu nogu stavite preko druge kako bi bila bliže kameri.

Istaknite svoju figuru varijacijom ove poze i jednu nogu stavite ispred ili sa strane, suprotnu ruku stavite na kuk a drugu opružite uz telo. Trik koji mnogi koriste kako bi ispali još viši je stajanje na prstima.

Slika za Instagram u hodu - za spontan izgled

Ovo je u poslednje vreme jedna od omiljenih poza fashion blogerki, koja osim što ističe figuru, izgleda spontano i prirodno.

Ova poza je malo teža da se izvede, pa će vam trebati malo vežbe kako bi je savladali. Možete je izvesti na dva načina.

Prvi je da pravite lažan korak i prebacujete težinu tela sa jedne noge na drugu, tako da idete korak napred pa korak nazad. Ovo može izgledati neprirodno, pa ukoliko vam ne pođe za rukom možete probati drugu metodu kako bi dobili željenu sliku.

Drugi način za pravljenje ove fotografije je da stvarno koračate usporeno, trudeći se da izgledate što prirodnije.

Nemojte gledati direktno u kameru, nego ka dole ili u stranu, kako bi slika ispala kao da niste ni svesni da vas neko fotografiše. Ovu sliku možete napraviti dok prelazite ulicu, hodate trotoarom ili iz profila ispred neke jednobojne pozadine.

Upravo ove poze naše Extreme Intimo dame najviše praktikuju za pravljenje spontanih fotografija na plaži koje u kombinaciji sa morem i peskom u pozadini i pažljivo dizajniranim jednodelnim ili dvodelnim kupaćim kostimima daju "savršenu Instagram sliku" koju će svi zapaziti na tvom Feed-u.

Extreme intimo

Foto: Mirko Tabašević

#2 Lokacija slike za Instagram- koji su ključni faktori pri odabiru mesta za slikanje?

Kada birate pozadinu za svoju fotografiju i lokaciju na kojoj ćete se slikati izbor mesta je veliki i zavisi od vaših ličnih preferencija. Možete se odlučiti za slike za Instagram u prirodi, restoranu ili kafiću, slike na ulicama grada, na plaži ili jednostavno jednobojan zid u svom domu.

Koju god lokaciju da ste izabrali slika može ispasti profesionalno i "vredno Instagrama" ukoliko vodite računa o sledećim stvarima.

Pozadina za Instagram slike - pravilan kontrast boja

U zavisnosti šta želite da istaknete na vašoj fotografiji možete birati razičite pozadine kako bi najbolje uspeli u tome. Ukoliko vam je glavni fokus odevna kombinacija, kako bi je istakli, boju u pozadini fotografije treba da uskladite sa bojom ženske odeće na vama.

Na primer ako na sebi imate majicu jarke boje, pozadina bi trebalo da bude neutralna, kako bi se napravio kontrast. Možete stati isped jednobojnog zida ili neke druge neutralne pozadine i iskoristiti neku od poza koje smo prethodno naveli.

Mi se trudimo da pronađemo kutak i pozadinu koja će na najbolji način prikazati i naglasiti naše modele, pa na našim Instagram fotografijama najčešće možete videti upravo neutralne boje poput bele, bež ili neke pastelne boje. Ove boje svakoj slici daju "aesthetic" efekat koji je veoma popularan na društvenim mrežama.

Osvetljenje - koristi svetlo na pravi način

U većini sličajeva razlika između dobre i loše Instagram slike je upravo u osvetljenju, pogotovo ako je slikana mobilnim telefonom a ne profesionalnim aparatom. Prirodno svetlo održava balans između svetlosti i senke na fotografiji, fotografija izgleda oštrije i profesionalnije, a vi izgledate prirodnije.

Posledica veštačkog svetla je pojava piksela, lošiji kontrast, bleđa i generalno slika lošijeg kvaliteta. Zato sledeći put kada se budete slikali, vodite računa o osvetljenju i izbegavajte korišćenje blica na telefonu.

Međutim i sa prirodnim osvetljenjem treba biti oprezan. Kada svetlo direktno pada na vas, boje na fotografiji se mogu izgubiti, kao i kada se svetlo nalazi direktno iza vas. Za portrete je najbolje prirodno svetlo koje pada sa jedne strane lica, kako bi se dobila dubina.

Najbolji deo dana za fotografisanje slike za Instagram po prirodnom svetlu je Golden hour - sat vremena nakon izlaska sunca i sat vremena pred njegov zalazak, čije osvetljenje će slici dati tople nijanse.

Extreme intimo

Foto: Mirko Tabašević

Kompozicija kadra - pravilo trećine

Druga stvar koja je podjednako važna kao i osvetljenje je kompozicija. To je u stvari raspored i odnos delova celine, a kod fotografisanja važi pravilo trećine koje vam pomaže da istaknete subjekat na najbolji način.

Potrudite se da slika za Instagram bude simetrična i da se objekat nalazi ili u samoj sredini ili na trećini slike. Svaki aparat i mobilni telefon ima u sebi opciju gridlines koja sliku deli na 9 jednakih pravougaonika.

U zavisnosti šta je ključna stvar na fotografiji - garderoba, predmeti ili objekat, postavite kameru tako da ona bude na jednom od mesta gde se ukrštaju linije na ekranu.

#3 Obrada slika za Instagram - aplikacije za Instagram slike

Da li ste znali da je obrada fotografija neizbežan korak ukoliko želite profesionalnu sliku za instagram?

Nakon što ste napravili željene slike za Instagram story možete ih dodatno urediti kako bi izgledale što profesionalnije. Iako na mobilnim telefonima postoje filteri i efekti koje direktno pri slikanju možete koristiti, obradom u aplikacijama i programima možete prilagoditi kontrast, boje, jačinu senke, oštrinu, svetlost i ostale neophodne stavke svojoj fotografiji.

Ove aplikacije za slike na Instagramu su jednostavne za korišćenje i ne zahtevaju puno vremena. Možete koristiti već postojeće efekte u aplikaciji ili sami sve parametre podesiti ručno.

Pazite da ne preterate sa obradom fotografija, kako bi izgledale što prirodnije i kako bi boje bile što realnije. Extreme Intimo na svojim fotografijama prikazuje realne boje svojih odevnih komada, kako bi svako dobio pravu sliku o njima.

Extreme intimo

Foto: Mirko Tabašević

Instagram tema - odaberite temu za vaš Instagram profil

Da li ste primetili da su slike za Instagram poznatih blogera savršeno usklađene?

Ukoliko želite da se vaš Instagram profil ističe u moru istih i bude unikatan - odredite temu vaših slika i držite je se. To znači da svaka fotografija koju postavite treba da se po stilu i bojama slaže sa ostalim.

Možete odučiti da vam sve slike za Instagram budu toplog ili hladnog tona, fokusirati se na određene boje i jačinu kontrasta. To ćete najbolje postići korišćenjem istog efekta na svim slikama, uz sitna prilagođavanja pojedinih parametara.

Instagram selfi - slike za Instagram prednjom kamerom

Selfie fotografije su fotografije koje na Instagramu najčešće viđamo kao stori ili post. Najbitnija stvar kod dobrog selfija je osvetljenje, a najbolji selfiji su uslikani na prirodnom svetlu. Druga stvar na koju treba da obratite pažnju je ugao iz kog se slikate, a najbolji ćete pronaći eksperimentisanjem i probavanjem različitih uglova.

Najveća greška kod slikanja selfija je preterana upotreba filtera. Kada su u pitanju filteri za slike Instagram nudi veliki broj različitih filtera za koje se možete odlučiti. Kako bi izgledali što prirodnije, koristite ih umereno i nemojte preterivati sa njima. Pronađite onaj koji će istaći vašu lepotu ali je neće promeniti.

Previše filtera na fotografijama, koji prekriva sve "nesavršenosti", već odavno nije u trendu. Najjače oružje naših Extreme Intimo dama upravo je njihov osmeh i samopouzdanje koje iz njih isijava. Jer samopouzdanje ne znači biti savršen, već (ne)savršeno zadovoljan svakim delom sebe!

Kako bi napravili savršene slike za Instagram story ili post potrebno je voditi računa o brojnim faktorima koji na njih utiču, ali ukoliko pratite naše savete ne sumnjamo da ćete ubrzo osvojiti srca svojih Instagram pratilaca! Samo budite ono što jeste i spremni ste za fotkanje!

(Ona.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Moda i lepota

Komentari

  • Милан

    24. jun 2022. | 10:29

    Сликање је клише који је направљен за жене…..а мене нека сликају са пиветом🙏

    Podelite komentar

  • Nele

    24. jun 2022. | 17:39

    Milance! Svaka ti je na mestu!

    Podelite komentar