• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Torbe od rafije kao letnji evergrin: "Pradina" je detalj na ramenu svakog influensera ovog leta

Vreme čitanja: oko 1 min.

Na ulicama brojnih evropskih gradova postoji mnogo pristupačnijih verzija ovog letnjeg hita

  • 0
Torba, pletena torba, leto, moda, tasna Foto: Shutterstock

Otkako je lansirana 2020. godine kao deo konfekcijske kolekcije za proleće/leto, "Pradina" torba od rafije preplavila je društvene mreže, krasila modna izdanja naših omiljenih slavnih ličnosti i postala je letnja torba svih njih.

Pomalo je menjala oblike i forme, ali njen šarm je uvek ostajo isti. Iako sada postoji u svojim brojnim varijantma, izvorni oblik joj je pravougaoni, sa žigom logotipa koji je prepoznatljiv svuda i svakome.

Kako navodi portal "GlamourMagazine", možda je opuštena lakoća njegovog dizajna otvorenog tkanja ono što privlači publiku - otkrivajući pogled na sve što se nalazi u torbi ili je to rafija, možda prirodni, održiviji materijal od kojeg je napravljena.

Ovaj materijal je poput slame. Dobija se od palmi, raste na Madagaskaru. Da bi napravili predivo od rafije, lokalni kolekcionari su sekli listove i sušili ih; sveži listovi palmi rafije zelene boje postaju bež nakon sušenja.

Rafija je poznata i kao "konopac želja",a istovremeno, na jeziku cveća se smatra "ljubavnom travom", što znači da ljudi treba da se odnose prema ljubavi dosledno i postojano.

Mnogi poznati brendovi ga često koriste za dizajn šešira, torbi, torbica, ima široku primenu i u raznim unutrašnjim i otvorenim kućnim dekoracijama, kao što su jastuci, prostirke, podmetači i stolovi.

sesir, torba, moda, leto, rafija Foto: Shutterstock

"Prada" je iskoristila ono zbog čega svi vole ove vrste torbi, a to je praktičnost. Tako je postala brend koji pravi idealan spoj estetike i primene. Pitanje je samo koliko će ljubitelja ove modne kuće moći da priušti komad u vrednosti od 1450 funti.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Moda i lepota