• 0

Vreme čitanja: oko 3 min.

Barbikor estetika: Veličanje roze boje i najbolje modne kombinacije poznatih

Vreme čitanja: oko 3 min.

Dok su "Valentino" kolekcija i predstojeći "Barbi" film učinili da mnogi istraže ovaj trend i pokore mu se, barbikor je zapravo u porastu poslednjih nekoliko godina

  • 0
Leonie Hanne

Foto: Profimedia/Shutterstock Editorial/Action Press

Ružičasta estetika postala je glavni trend u protekloj godini, ali oblačenje u najdrečavijoj nijansi je poslednja pomama. U skladu sa dugo očekivanim "Barbi" filmom koji bi trebalo da bude premijerno prikazan 2023. godine, ružičasta je mnogima bila na prvom mestu otkako su fotografije Margo Robi u ulozi kultne "Mattel" lutke snimljene na setu u junu.

Ali, film Grete Gervig nije jedini razlog zašto živimo "barbi život" u "barbi svetu". U stvari, trend je u usponu od debitovanja "Valentino Fall" revije na pisti 2022. u martu. Kolekciju nazvanu "Valentino Pink PP", po kreativnom direktoru modne kuće, Pjerpaolu Pičioliju - poznate zvezde su nosile svuda, od crvenih tepiha do festivalskih bina u popularnom jarkoroze pigmentu. Od trenutka kada je trend krenuo do toga šta tačno garderoba podrazumeva, evo svega što treba da znate o "barbikor ludilu".

Kult se širi

Barbi je bila u centru pažnje otkako se pojavila na policama 1959. godine, ali lutka koju je dizajnirao "Mattel" je tokom godina ušla u svet zabave na više načina. Za početak, reperka Niki Minaž je od početka svoje karijere sinonim za plastičnu lutku, čak je svoje fanove nazivala "Barbz". Pored toga, poznate ličnosti, od sportista do muzičara, počašćene su svojim plastičnim pandanima. Dok su "Valentino" kolekcija i predstojeći "Barbi" film učinili da mnogi istraže ovaj trend i pokore mu se, barbikor je zapravo u porastu poslednjih nekoliko godina.

Stotine barbikor Pinterest tabli je kreirano od 2019. godine, a nedavno je termin bio u trendu na TikToku (sa skoro 15 miliona pregleda pod heštegom). Takođe je primećen veliki obim pretrage na Etsiju, u kojem su artikli u žarko ružičastoj boji porasli za 35% u poslednja tri meseca u poređenju sa prošlom godinom, prema "Good Morning America".

One znaju kako nositi roze

Barbi je dugo služila kao stilska inspiracija za poznate ličnosti, uključujući nostalgični kostim Hejli Biber za Noć veštica 2016. godine i trenutak Kejsi Masgrejvs Moskino na Met Gali 2019. Međutim, najpoznatija lutka sada ima još jači uticaj na pop-kulturu. "Valentino" martovska revija, dodela Gremija, Koačela i još mnoge druge prilike iznedrile su modne kombinacije koji služe kao inspiracija za sve koji žele da prihvate talas barbikor stila.

 

Pridruživši se slavljenju ružičaste boje, Kim Kardašijan je svojski uveličila trend ponevši "Balensijaga" pantalone iz kojih u poslednje vreme ne izlazi (ovog puta ružičaste), ružičastu duksericu i "Balensijaga" torbu i tako obučena pozirala je ispred roze pozadine šireći barbikor kult.

Glumica En Hatavej dostojanstveno je proslavila "Valentino Haute Couture Show" u Italiji. Izgledala je kao Barbi u prirodnoj veličini u ružičastoj "Valentino" haljini sa šljokicama u kombinaciji sa vrtoglavim potpeticama.

Lizin pogled na njenu novu premijeru TV emisije bio je osnažujući i inspirativan, jer se pevačica odlučila za monohromatski potpuno roze "Valentino" set.

Na svojoj 38. rođendanskoj zabavi na temu "misli roze" u junu, Kloi se obukla u sjajnu mini haljinu brenda "Venus Prototipe" i uparila izgled sa ružičastim potpeticama. Spojila je majčinstvo, ženstvenost i lateks.

Jedna od najpoznatijih i najuticajnijih modnih blogerki - Leoni Hane, ne propušta modne događaja širom sveta, pa je nedavno posetila reviju brenda "Valentino" u Rimu.

Leoni je poznata po besprekornim stajlinzima, a nadimak "živa barbika" opravdala je i ovog puta. Ona je na modnu reviju stigla u roze suknji od teškog satena midi dužine i A kroja.

Suknju je kombinovala sa topom u boji suknje koji podseća na grudnjak i ukrašen je neupadljovom mašnom.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Moda i lepota