• 4

Vreme čitanja: oko 2 min.

Kejt Midlton nosi najpoznatiji i najvredniji verenički prsten na svetu: Safir je odabrala Ledi Di

Vreme čitanja: oko 2 min.

Dajanin izbor za verenički prsten sa centralnim kamenom safirom, a ne dijamantom, bio je neobičan, ali za to postoji poseban razlog

  • 4
Kejt Midlton prsten

Foto: Profimedia/BACKGRID / Backgrid UK

Kejt Midlton poseduje jedan od najzavidnijih vereničkih prstenja na svetu, safirni primerak koji je nekada pripadao pokojnoj princezi Dajani, piše "Express".

Princ Vilijam zaprosio je svoju dugogodišnju devojku Kejt Midlton dok su bili na odmoru u Keniji 2010. godine, a njegov izbor prstena nije mogao biti jedinstveniji.

Prsten sa safirom i dijamantima koji Kejt danas sa ponosom nosi pripadao je pokojnoj Ledi Di, koja je prvi put predstavila prsten 1981. godine, kada je objavljena njena veridba sa princom Čarlsom.

Princ Čarls od Velsa ovim prstenom verio je ledi Dajanu Spenser, i od tada je to najčuveniji verenički prsten na svetu.

Ledi Di, nažalost, prsten nije dugo nosila: tragično je poginula 1997. u saobraćajnoj nesreći u Parizu, a ovaj slučaj je i danas obavijen velom misterije i prate ga brojne kontroverze. Prsten je, ipak, pronašao novu plemenitu damu čiju ruku krasi; 2010. godine našao se na ruci Kejt Midlton. Dajanin sin, princ Vilijam želeo je da njegova majka nekako bude prisutna na venčanju, pa je svojoj verenici poklonio ovaj prsten.

Verovalo se da je Dajana sama odabrala verenički prsten od kraljevskog draguljara Gararda, a za izbor je rečeno da je inspirisan brošem od safira koji je kraljici Viktoriji poklonio princ Albert za njihovo venčanje 1840. godine koji je kraljica redovno nosila.

Sa centralnim kamenom safirom, a ne dijamantom Dajanin izbor bio je neobičan za verenički prsten, a pričalo se kako svako može da kupi prsten iz kataloga draguljara. Ipak, objašnjenje je bilo da je Dajana izabrala safir zbog sličnosti sa vereničkim prstenom njene majke i jer je upotpunjavao njene plave oči.

Ukrašen dijamantima, Dajanin prsten jedan je od najprepoznatljivijih vereničkih prstenja na svetu, a obožavaoci kraljevske porodice bili su oduševljeni kada su ga opet videli na ruci Kejt Midlton te 2010. godine.

Stručnjaci za nakit procenjuju da bi Kejtin prsten danas mogao da vredi između 350.000 i 470.000 evra zbog povezanosti sa pokojnom "kraljicom srca", Ledi Di.

U centru prstena je 12-karatni ovalni plavi safir koji je okružen sa 14 manjih dijamanata.

Dajana je u kasnijim godinama uključila dodatne zupce u prsten kako bi osigurala kamen, a Kejt je tražila od zlatara da doda perle u unutrašnjost kako bi joj prsten bolje ležao na ruci, bez da je dirala estetsku spoljašnjost prstena.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Moda i lepota

Komentari

  • 🦃

    10. avgust 2022. | 19:47

    Kao lesinari

    Podelite komentar

  • Ana

    10. avgust 2022. | 21:48

    A pacenici neka i dalje rintaju kako bi ovi uzivali u zivotu. Koliko su ljudi glupi kada idealizuju neke osobe bez ikakvog razloga. Kao rodio si se i odmah si super, evo ti pare da uzivas, nema veze sto smo mi krezubi i glupi.

    Podelite komentar