• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

"Baka sa obale": Modni trend čiji je naziv inspirisan ulogama Dajan Kiton i Meril Strip

Vreme čitanja: oko 2 min.

Zagasite i neutralne boje su esencija ovog stila

  • 0
Diane Keaton, Jack Nicholson, Something's Gotta Give

Foto: Profimedia/Columbia Pictures Collection / Everett

Trend "bake sa obale" na prvi pogled bi mogao da deluje pomalo uvredljivo, međutim, najnoviji izgled koji je zapljusnuo svet mode samo je dodatni dokaz da su zrele žene sve vreme servirale najbolji stil.

Ako niste jedan od više od 100 miliona gledalaca TikToka koji su upoznati sa trendom "bake sa obale", on je zapravo inspirisan filmovima, posebno radom Nensi Majers i izgledom i osećajem njenih filmova kao što su "Something's Got To Give", "Komplikovano je" i "Zamka za roditelje".

To je znak opuštenog izgleda njenih glavnih ženskih uloga - pomislite na Dajan Kiton, koja šeta pored mora u prugastom džemperu i lanenim pantalonama; izgleda opušteno, šik i potpuno neverovatno!

Ovo je izgled koji je potpuno vanvremenski i koji mnogi prihvataju godinama. Uključujući mnogo klasičnih predmeta, od kojih većina nas već poseduje - to je izgled zasnovan na zamenljivim osnovama, povezanim sa dodacima.

Iako su filmovi na kojima se zasniva ovaj trend snimljeni 90-ih i 2000-ih, termin je tek nedavno skovao TikToker Lek Nicoleta, koji ga opisuje kao savršenog za one koji vole primorske vibracije, kuvanje i udoban enterijer. S obzirom da su devedesete jedan od glavnih modnih trendova i u 2022. godini, nije iznenađenje da su filmovi iz tog perioda takođe uticali na naš modni senzibilitet. U poređenju sa "barbikorom", trend "bake sa obale" je potpuna suprotnost, lak za nošenje i pun prigušenih nijansi.

Čar ovog trenda je u tome da vam bude udobno, a da opet budete šik dok ste na odmoru!

Kad je En Hatavej objavila svoju fotografiju u šeširu, beloj košulji i krem pantalonama, trend je postao mejnstrim, a glumica je ispod svoje slike napisala:

"Spremna sam za #coastalgrandmother šik još pre nego što je TikTok izmišljen. Neka se ovaj trenutak nikada ne završi".

En Hatavej je pokazala da ovaj izgled nose svi uzrasti i da se zapravo radi o divljenju zrelijem ženskom stilu i samopouzdanju.

Ključ je u jednostavnim, kvalitetnim osnovama kao što su prevelike košulje, sjajne farmerke i šešir za sunce, sve u luksuznim neutralnim nijansama kao što su bela, tamnosmeđa i bež, i tkanine za dobar osećaj kao što su lan, kašmir, svila i pamuk.

Trend "bake sa obale" je mnogo više od estetike - to je stil života. Vino u podne, odlazak na pijacu, open koncept kuhinje, šetnje kraj plaže. Naravno, ovo ne znači da u gradu ne možete izneti identičnu estetiku. Pogledajte ove fotografije koje prate tekst za inspiraciju.

Video: Kako da najpametnije spakujete kofer za putovanje

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Moda i lepota