• 1

Vreme čitanja: oko 3 min.

Novi dokumentarac o tamnoj strani Viktorijinih anđela: "Nosila sam dečiji kostim i balone"

Vreme čitanja: oko 3 min.

- Tu se nije radilo o odeći, već o modelima koji treba da ispune neke fantazije koje su predstavnici brenda želeli da ostvare - otkrila je nekadašnja pripadnica "anđela"

  • 1
2012 Victoria's Secret Fashion Show

Foto: Timothy A. CLARY / AFP / Profimedia

Nekoliko bivših modela kompanije "Viktorija's sikret“ pojavljuje se u novom dokumentarcu koji istražuje kako je popularni brend donjeg veša napravio "mračan zaokret“ pod vođstvom bivšeg vlasnika Leslija Veksnera.

Dokumentarac, iz tri dela, nazvan je "Viktorija's sikret: Anđeli i demoni“ i opisuje lansiranje pink linije početkom 2000. godina, prenosi "News.com.au".

Tada se dešavala neobična promena u marketingu ove kuće, čemu su svedočile i neke njihove bivše manekenke.

Lindzi Skot, nekadašnji model Viktorijinih anđela, rekla je kako je za reviju 2009. godine morala da nosi dečiji kostim koji nije imao nikakve veze sa kolekcijom donjeg veša.

- Nosila sam i balone. Odeća koju sam nosila nije se prodavala u našim prodavnicama. Nije se radilo o odeći, već o modelima koji treba da ispune neke fantazije koje su predstavnici brenda želeli da ostvare – rekla je Lindzi.

- Shvatila sam da ima mnogo loših ljudi koji su dozvolili da se dogode loše stvari – dodala je ona.

Dorotea Barth Jorgensen, koja je bila deo revije 2012. godine, takođe je govorila o problematičnim odevnim kombinacijama koje su manekenke morale da nose na pisti.

2012 Victoria's Secret Fashion Show

Foto: Jamie McCarthy / Getty images / Profimedia

- Cela moja haljinica imala je motiv dečijih igračaka. Deca moje sestre su toliko bila uzbuđena što ću biti na pisti sa Džastinom Biberom. Bili su opsednuti njime, tada su imali 10 i 12 godina, tako da mislim da su tada zaista pogodili metu – smatra ona.

Tadašnja kampanja "Pink" bila je usmerena na tinejdžere i tinejdžerke, što je bilo zaista škakljivo i činilo se da kreće u pogrešnom pravcu.

Viktorija's sikret je osnovao pokojni Roi Larson Rajmond kasnih 70-ih godina nakon što se osećao neprijatno zbog kupovine donjeg veša za svoju suprugu.

Američki biznismen Veksner, osnivač "Limited Stores“ je 1982. godine kupio Viktorija's sikret i pretvorio ga u moćnu silu.

Do sredine 1990-ih, Viktorija's sikret je osvetlio piste i kasnije napunio internet svojim supermodelima i godišnjim televizijskim specijalima koji su mešali modu, lepotu i muziku.

2012 Victoria's Secret Fashion Show

Foto: JOHN ANGELILLO / UPI / Profimedia

Prema dokumentarcu, Veksner je bio taj koji je izmislio marketinšku priču o mitskom osnivaču brenda, Engleskinji po imenu Viktorija, koja je živela u Londonu i čiji je muž bio advokat.

Priča je bila toliko ubedljiva da su se neki članovi osoblja čak pitali kada će imati priliku da je upoznaju.

Džefri Epstajn, finansijer i osuđeni seksualni prestupnik, počeo je da upravlja Veksnerovim novcem kasnih 1980-ih i pomogao da se srede finansije za razvoj nekretnina uz podršku Veksnera u bogatom predgrađu Kolumba, Ohajo. Veksner je rekao da je potpuno prekinuo veze sa Epštajnom pre skoro 12 godina i optužio ga da je prisvojio „ogromne sume“ njegovog bogatstva.

Dokumentarac, pak, svedoči da su Veksner i Epstajn poslovali do 2007. godine.

Godine 2008. Epstajn se izjasnio krivim za nagovaranje osobe mlađe od 19 godina za prostituciju. Osuđen je na 13 meseci zatvora, ali je većinu vremena proveo na slobodi u svojoj kancelariji u Palm Biču na Floridi. Morao je da se registruje kao seksualni prestupnik.

Godine 2019. Epstajn je uhapšen nakon što je optužen za trgovinu devojkama od 14 godina. Pronađen je mrtav u svojoj zatvorskoj ćeliji u Njujorku pre nego što je njegov slučaj dospeo na sud. Imao je 66 godina.

2012 Victoria's Secret Fashion Show

Foto: TIMOTHY A. CLARY / AFP / Profimedia

Poslednja revija Viktorijinih anđela održana je 2018. godine, a revija za 2019. je otkazana zbog rastućih briga oko marketinške strategije brenda.

Nakon obavljivanja ovog dokumentarca "Viktorija's sikret" poslao je saopštenje da su od 2021. oni nova kompanija otkako je Veksner (84) otišao sa uloge predsednika i direktora kompanije.

- Kompanija predstavljena u ovom dokumentarnom serijalu ne odražava današnji "Viktorija's sikret". Kada smo postali samostalna kompanija u avgustu 2021. godine, odlučili smo da povratimo poverenje naših kupaca, saradnika i partnera - rekao je portparol brenda.

Video: Adrijana Lima poslednji put prošetala pistom kao anđeo

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Moda i lepota

Komentari

  • Перагеније

    18. avgust 2022. | 20:33

    Сад се сетила да буде наивна...

    Podelite komentar