• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Sve o jesenjoj modi: Izgradite "kaspula" garderober uz nekoliko esencijalnih komada

Vreme čitanja: oko 2 min.

"Kapsula garderoba" su neprolazni, bazični komadi odeće, koje ćete uvek koristiti

  • 0
Odeća Foto: Shutterstock

Tražite garderobu za jesen 2022. koja je minimalistička, moderna i šik bez napora? Ne tražite dalje od ove prelepe neutralne jesenje "kapsula garderobe" koja će vas lako provesti kroz ovu prelaznu sezonu u zimu.

Jesen je pred vratima, i ako već sanjate o nošenju omiljenog džempera, savršeno je vreme da pripremite svoju jesenju kapsula garderobu bez napora. Kapsula garderoba za jesen je idealna ako ste ljubitelj minimalističkog, neutralnog stila i želite da pojednostavite svoju garderobu kako biste smanjili stres i vreme koje je potrebno da se obučete.

Vreme u jesen može biti prilično različito u zavisnosti od toga gde živite, tako da promišljena jesenja kapsula garderoba mora da sadrži predmete koji se mogu nositi tokom toplih, sunčanih dana, kao i hladnijih, kišnih dana koji zapravo i donose tu atmosferu jeseni.

Kako napraviti kapsula garderobu za jesen?

Iskoristite septembar da započnete tranziciju jer vreme još može da bude prilično toplo. Sledeći koraci će vam pomoći da napravite svoju kapsula garderobu za jesen.

Počnite tako što ćete izvaditi letnje stvari koje vam više neće trebati iz svog ormana i stavite ih u vreće za odlaganje (sandale, letnje haljine, majice bez rukava, šorts). Zadržite sve komade koji su dobri za prelazno vreme, kao što su lagani džemperi, farmerke, osnovne majice, patike i kožna ili teksas jakna.

Napravite malu listu stvari koje biste želeli da dodate u svoju jesenju kapsulu, kao što su dugi vuneni kaput ili kardigan, čizme, deblji pleteni džemperi i gležnjače sa potpeticom. Držite se uglavnom neutralnih boja, jer su ovi komadi najsvestraniji i lako mogu kreirati mnoštvo različitih odevnih kombinacija.

Šta bi trebalo da bude u jesenjoj kapsuli?

Svestrani i prelazni komadi koji su praktični i za toplo i za hladnije vreme su ono što bi trebalo da čini vašu garderobnu kapsulu za jesen. Gornja odeća kao što su kožna jakna, teksas jakna i dugi kaput ili kardigan savršena je za promenu vremena. Pored toga, nekoliko pari donjih delova, kao što su tamne farmerke, par neutralnih pantalona i crne helanke od veštačke kože (ili nešto debljeg materijala, koje izgledom podsećaju na pantalone) poslužiće za kreiranje mnogih kombinacija.

Potom, bež i crni sako. Beli džemperić ili bela bluza dugih rukava. Bež, bela i crna rolka, eventualno siva. Bela ili šampanj košulja. Crna pensil suknja.

Jesenja kapsula garderoba treba da bude jednostavna i neutralna, ali i da odgovara vašem životnom stilu. Ako radite od kuće ili ste majka koja ostaje kod kuće (ili oba), možete proći sa što opuštenijom odećom.

Ako imate društveni stil života, a ujedno i ozbiljan posao koji zahteva formalnu garderobu za vas su najbolja opcija komadi koji mogu da se nose u slojevima na posao, a van posla mogu da posluže za izlazak.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Moda i lepota