• 1
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Ovo su komadi koje smo voleli i 90-ih: Modna nostalgija učinila je da ponovo budu IN

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Sindi Kraford, Kejt Mos, Naomi Kempbel i mnogi drugi supermodeli, ali i poznate glumice diktirale su trendove

  • 1
Linda Evangelista Foto: JON LEVY / AFP / Profimedia

Za GenZ sve što potiče iz 90-ih, a tiče se mode je i te kako nosivo i sada. Neki trendovi su se vratili još pre nekoliko godina i i dalje su u svim radnjama naznačeni kao must-have komadi. Ove nostalgične komade viđaćemo i ove jeseni.

Slip haljina

Kada ste u nedoumici, odlučite se za slip haljinu! Od uticajnih do poznatih ličnosti, svi nose ovu jednostavnu, ali elegantnu odeću. Slip haljine bile su sastavni deo garderobe svake slavne ličnosti iz 90-ih, a Kejt Mos i Sara Džesika Parker su bile pionirke ovog trenda. Haljine koje podsećaju na negliže brzo su pronašle svoj put do modnih pista i ulica.

Biciklističke

Niko nije "van dužnosti" izgledao kao princeza Dajana, bila je ispred svog vremena 80-ih i 90-ih godina i vladala je modnim svetom svojim iznenađujućim kombinacijama. Jedan takav komad princeze Dajane bio je biciklistički šorts od spandeksa. Za ovo nešto hladnije vreme obucite "oversized" duks i biciklističke, jer poslednji dani leta su jedino vreme kada tako nešto možete nositi.

Mini torbe

Oživljavanje mini torbi je nostalgičan preokret, sa popularnim mini torbama koje oponašaju estetiku prethodnih decenija. "Jackuemus Le Chikuito" torbica je dobro poznata među modnim entuzijastima. Ove sezone, mala torba je na ruci svake poznate ličnosti. "Jackuemus" je postao istaknut zahvaljujući svojim mikro torbama, u koje ne staje ništa više od karmina, ali definitivno su san svake It devojke. Iako mikro torbe ne spadaju nužno u kategoriju praktičnih, one su sigurno postale osnovni stil za ovu sezonu.

Kožni sako

Ništa ne odaje taj utisak "modela van dužnosti" kao kožni blejzeri. Kožni blejzeri najviše su nošeni prošle godine. Sindi Kravford je bila ultimativna It-Girl iz 90-ih i sigurno je opravdala svoje ime, "aerodromski izgled" je bio u modi 90-ih, a njen način oblačenja van kamere je ono što je osvojilo srca. Popularnost kožnih blejzera i danas pokazuje da su 90-te zauvek naš stilski vodič.

Kompleti

Šerin žuti karirani sako i suknja bili su jedan od najpoznatijih modnih trenutaka 90-ih. Niko nije bio siguran da se elegantna estetika vraća ove sezone. Od džempera do odgovarajućih kompleta, nova estetika se vraća u krugove visoke mode. Bezbroj brendova je unelo ovu estetiku iz 90-ih u svoje kolekcije. Najbolja stvar je to što se setovi i kompleti lako stilizuju i nosivi su danju i noću.

Mama džins

Sa izgnanstvom uskih farmerki i ponovnom pojavom mama džinsa, ležerni stil dobija preokret. Ove omiljene farmerke iz 90-ih vratile su se u garderobu svih ikona uličnog stila kao što su Điđi Hadid, Hejli Biber, Emili Ratajkovski i Kendal Džener. Ovaj veoma voljeni trend učinio je modnu igru udobnom, ali šik. Ovaj denim stil pomaže u naglašavanju zadnjice, ako tome i težite kada kupujete džins.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Moda i lepota

Komentari

  • BASA

    27. avgust 2022. | 10:24

    Ništa Novo , to se i sada nosi ! Promena klimatskih uslova čini , da svi i , Muškarci i Žene se OBLAČE kako se temperatuura menja !

    Podelite komentar