• 0
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Baletanke: Mnoge dame zaziru od njih, a neke ih već godinama ne skidaju bez obzira na trendove

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Da li im se radujete ili ste ipak više za visoke potpetice?

  • 0

Čini se da su prošle godine od kako su baletanke bile u trendu, a po svemu sudeći se vraćaju. Neke dame jedva čekaju da nove modele dodaju u svoju kolekciju, a neke će ovaj trend zaobići u širokom luku. Baletanke su sinonim za udobnost, za neke i za jednostavnu eleganciju, neke podsećaju na školske dane, a neke na neprijatan miris stopala ili na žuljeve, budući da se nose uvek bez čarapa, a kada je toplo u njima su se noge često znojile, pa su posle nekoliko nošenja bile gotovo neupotrebljivo. Ali i pored svega toga, lako su stajale u torbu, pa su ih tinejdžerke često nosile sa sobom u izlazak kako bi se preobule.

Prema modnom svetu - kome su namenjene? Ženama koje su stalno u pokretu, od izlaska do zalaska sunca. U Njujorku, prestonici ulične mode, dominirale su zahvaljujući prepoznatljivom sportskom stilu grada. U izdanju "Voga" iz decembra 2004, Sara Mover je zabeležila ovaj fenomen u svom članku "The Case for Flats", propraćenom fotografijom modela koji drži metalik ljubičastu baletanku. Napomenula je da je Alber Elbaz poslao modele u večernjim haljinama sa baletankama, dodajući: "Efekat je bio čist, mlad i moderan i naglasio je da je privlačnost ne truditi se previše da budeš seksi i doterana".

Nekoliko godina kasnije, baletanke su doživele tranziciju od šik načina za udobnost pri celodnevnom kretanju ka glam momentu zahvaljujući seriji "Gossip Girl" . Baletanke su praktično bile zalepljene na stopala Bler Valdorf i bile sastavni deo nekih njenih najboljih izdanja.

Nedavne revije za jesen 2022. najavile su njihov povratak. "Miu Miu" brend prednjačio je na pistama, gde su uočene satenske baletanke sa čarapama do kolena, služeći kao slatki i senzualni pogled na trend. "Šanel" ima novu viziju na omiljenu obuću Parižanki dodajući ih zlatne lančiće oko zgloba. Konkretno "miu miu" baletanke su sada privukle najviše pažnje na mrežama, a i rasprava oko trenda je u toku. Šta vi kažete, da li su za vas baletanke simbol svedene elegancije ili su samo jedno veliko modno NE?

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Moda i lepota