• 0

Vreme čitanja: oko 4 min.

Neprolazni odevni komad: Nekoliko načina da ponesete blejzer

Vreme čitanja: oko 4 min.

Pitate se kako stilizovati blejzer? Ove efektne modne ideje će udahnuti novi život ovom vašem voljenom komadu

  • 0
Blejzer, sako

Foto: Shutterstock

Kada jednom shvatite i naučite da stilizujete blejzer, pitaćete se kako ste se ikada obukli bez ovog skrojenog remek-dela. Dodajući trenutnu eleganciju svakom izgledu, blejzer će lako postati vaš omiljeni modni izbor. Dugi niz godina samo su poslovne žene nosile najbolje blejzere, ali sada je ova strukturirana jakna postala sastavni deo garderobe mnogih modernih žena.

Kao sastavni deo garderobera, teško je zamisliti odeću koja ne bi funkcionisala sa blejzerom. Od tradicionalne kancelarijske odeće do farmerki, blejzeri imaju sposobnost da spoje bilo koju odeću, čak i da helanke pretvore u nešto mnogo elegantnije.

Blejzeri odgovaraju svima, bez obzira na godine, građu ili stil, plus mogu da se stilizuju na mnogo načina - obucite ih sa štiklama i pantalonama po meri da biste stvorili elegantnu, "pametnu" siluetu ili ih uparite sa farmerkama i pantalonama za sjajnu ležernu odeću.

Kako piše i portal "WomanAndHome", kada je u pitanju odabir blejzera, ne iznenađuje da će neutralne nijanse uvek biti odlična investicija. Crni ili tamnoplavi blejzer će vam biti izbor u mnogim prilikama, a blejzeri neobičnih printova ili pastelnih nijansi su jednostavan način da unesete dašak boje u bilo koju jednostavnu odeću i iskoristite modne trendove boja 2022.

Kada su u pitanju oblici i veličina, predimenzionirani blejzeri su i dalje u velikoj meri modni trend 2022. godine, međutim, još uvek postoji mnogo drugih oblika dostupnih ako tražite nešto malo skrojenije, klasičnije i preciznije.

Blejzer i midi-haljina

Midi-haljine su svestrane i mogu da vas odvedu od posla do koktela, a u kombinaciji sa blejzerom postaju najnaporniji predmet u vašoj garderobi. Postoji toliko mnogo načina da ponesete ovaj stajling.

Veliki blejzer izgleda šik preko slip haljine, dok kraći sako sa kaišem daje sjajnu "vintage" atmosferu. Iako možete odmah posegnuti za svojim verodostojnim crnim blejzerom, pokušajte da stilizujete blejzer u istom tonu u kom je i vaša haljina za uglađeniji i više šik momenat.

Savet za stajling: Ključne stvari koje treba uzeti u obzir prilikom uparivanja blejzera sa midi-haljinom su oblik haljine i dužina blejzera.

Tanja midi haljina izgledaće fantastično u kombinaciji sa dužim blejzerom, a ko imate haljinu A-kroja, probajte kraći ili skraćeni sako, jer će dati bolji efekat oko struka i bokova.

Blejzer i krojene pantalone

Iako se odelo može činiti malo staromodnim, usklađivanje blejzera sa pantalonama je zapravo veoma moderna opcija. Međutim, da biste ga učinili savremenijim - i ako vam posao dozvoljava - odbacite dosadnu crnu i idite na blistav šerbet ili prilično pastelnu boju. Alternativno, kombinujte neutralne pantalone sa blejzerima u boji.

Ako je vaše radno okruženje više korporativno ili se pitate šta da obučete na razgovor za posao, neutralne nijanse poput mornarske, krem ili crne su najbolja opcija. Da bi ovaj izgled bio usmeren, obratite pažnju na krojenje i detalje, odlučite se za tanje krojeve kako biste izgledali profesionalno.

Ali zapamtite, ovaj izgled nije samo za salu za sastanke, krojenje igra sve veću ulogu u modnom pejzažu i za ležerne i za večernje prilike.

Blejzer i farmerke

Ako se pitate kako stilizovati blejzer uz farmerke, možete sebi priuštiti da budete razigraniji, jer teksas ide uz skoro sve. Isprobajte svetle boje, eklektične desene i zanimljive krojeve, kao što su skraćeni blejzeri - jer ističu struk.

Ravna nogavica pomaže u balansiranju prevelikog blejzera, ali vodite računa da ostatak odeće bude jednostavan - prsluk i debele patike ili klizači stvaraju super hladan, opušten izgled.

Preplanuli, tamnoplavi ili kaki blejzer izgleda bez napora šik kada je stilizovan kao deo odeće sa belim farmerkama, posebno ako ste se odlučili za široke nogavice koje produžavaju noge. Kontrast neutralnih nijansi će zaista privlačiti poglede, posebno u letnjim mesecima.

Blejzer i plisirana suknja

Iako su plisirane midi-suknje dugo bile opcija za elegantni stajling, često može biti teško znati šta nositi sa plisiranom suknjom. Plisirane suknje su odlične za oblaganje figure, međutim, osim ako ne uvučete gornji deo u njih, mogu da stvore utisak da imate višak kilograma.

Ako obično nosite najelegantnije haljine da biste sakrili stomak, blejzer će vam ponuditi još jednu opciju koja laska figuri. Dobro skrojen blejzer prekriva siluetu i dodaje strukturu lebdećoj prirodi suknje, čineći da izgledate skupljeno i modernije za posao ili igru. Za šik izgled birajte pastelne nijanse.

Blejzer i koža

Crni blejzer će uvek izgledati odlično i bezvremenski kada je uparen sa kožom, ali dodavanjem blještavila boja i uzimanjem u obzir teksturiranih tkanina kao što je bukle zaista će podići vaš izgled.

Da biste uravnotežili uobičajenu prirodu kožnih pantalona, pokušajte da uparite kožne pantalone sa blejzerom, majicom i patikama za elegantan i ležeran izgled, savršen za opuštenije radno okruženje ili ručak sa prijateljima.

Zatim zamenite patike štiklama, odaberite omiljeni nakit i spremni ste za zabavu.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Moda i lepota